ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Κόκκινος eμφύλιος με φόντο τους Κόκκαλη-Μαρινάκη και ρουκέτες κατά του «Γαύρου» Πίκουλα



-από kourdistoportocali

Ένα βιτριολικό άρθρο στην ιστοσελίδα olympiacos24.gr, εναντίον του εκδότη της εφημερίδας «ΓΑΥΡΟΣ», Αντώνη Πίκουλα, ήταν αρκετό για να ξεσπάσει κόκκινος εμφύλιος:
(...)Και όλα αυτά, καθοδηγούνται και μεθοδεύονται από έναν άνθρωπο ο οποίος ποτέ δεν πλήρωσε εισιτήριο για να παρακολουθήσει αγώνα του Ολυμπιακού και μάλιστα συνηθίζει, όποτε αποφασίζει να επισκεφθεί το γήπεδο Καραϊσκάκη, να είναι θεατής, μαζί με μέλη της οικογένειας του, από σουίτες όπου φιλοξενείται χωρίς καμία επιβάρυνση, βεβαίως, για τον ίδιο. Ασφαλέστερος τιμητής των πάντων, βεβαίως, είναι πάντα εκείνος που αποφεύγει να βάζει το χέρι στην τσέπη, αλλά, ωστόσο έχει, μονίμως, απαιτήσεις από όλους…”
Ο διεθυντής της εφημερίδας «ΓΑΥΡΟΣ», Κώστας Καράπαπας, απάντησε μέσα από την ιστοσελίδα gavros.gr, με αντίστοιχες φιλοφρονήσεις χρεώνοντας την επίθεση σε.... συνεργάτες του Βαγγέλη Μαρινάκη.

«olympiacos24.gr - Ο τζαμπατζής
Ο Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη από αυτόκλητους υπερασπιστές των συμφερόντων του, ούτε βέβαια από τις υπηρεσίες ατόμων που καταβάλλουν «αγωνιώδη» προσπάθεια, προκειμένου να πείσουν ότι μάχονται με πάθος, γνησιότητα και αυθεντικότητα, για το καλό του Ολυμπιακού!
Προφανώς, λοιπόν, πρόσωπα όπως ο εκδότης κ. Αντώνης Πίκουλας, ο οποίος είναι γνωστός χρόνια, για τα «παιχνίδια του» με παράγοντες, μάνατζερ και κάθε λογής άλλους που τριγυρίζουν στον ποδοσφαιρικό χώρο, επιδιώκοντας να αναμιγνύονται σε ζητήματα του Ολυμπιακού, πρέπει να καταλάβουν και να συνειδητοποιήσουν ότι, επειδή η συγκεκριμένη «πιάτσα», όπως και ο τόπος είναι μικρή, ο ρόλος όλων είναι γνωστός. Και, άλλωστε, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον…
Με όπλο και όχημα μία καθημερινή αθλητική εφημερίδα, τον «ΓΑΥΡΟ», που εκδόθηκε πριν από λίγους μήνες και η οποία, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι απευθύνεται στο λαό του Ολυμπιακού, με το πρόσχημα ότι… κόπτεται το καλό της ομάδας, ο συγκεκριμένος εκδότης, συνεχίζει να παίζει «παιχνιδάκια», με άτομα από τον ….μαγευτικό κόσμο των μάνατζερ.
Γι αυτό και με ιδιαίτερη ευκολία, αλλά και σπουδή, κρίνει και επικρίνει (και όχι υπό τη δημοσιογραφική ιδιότητα, αλλά προφανώς προς ίδιον όφελος…), ανεβάζει και κατεβάζει, χρησιμοποιεί απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για διάφορα πρόσωπα, γνωστούς ή και λιγότερο γνωστούς επαγγελματίες προπονητές ή παίκτες, που ενδιαφέρουν ή πιθανά να ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό.
Σημασία ασφαλώς δεν έχει ποιός κάθε φορά μπαίνει στο στόχαστρο του εκδότη ή ποιόν ανυψώνει, αλλά, η πρακτική που ακολουθεί και η καθαρά παρεμβατική διάθεση του.
Τα φθηνά συμπεράσματα, οι αδόκιμοι χαρακτηρισμοί και οι προσβλητικές όσο και υποτιμητικές αναφορές, δεν είναι δυνατό να χαρακτηρίζουν την προσέγγιση ενός εκδότη ή μίας εφημερίδας, σε θέματα που αφορούν τον Ολυμπιακό.
Η κριτική είναι πάντα καλοδεχούμενη. Σε πλαίσιο γόνιμο, θεμιτό, εντός των ορίων της ηθικής, της νομιμότητας, της ουσιαστικής παρέμβασης.
Η επιθυμία «να γίνει παιχνίδι» είναι φανερή. «Φωνάζει από μακριά». Το δυσάρεστο είναι ότι αυτό το «παιχνίδι» επιχειρείται να γίνει σε βάρος του πρωταθλητή Ελλάδας, που δεν έχει δώσει τέτοιο δικαίωμα, ούτε βεβαίως «μισόκλεισε» ποτέ το μάτι σε «φωστήρες» οι οποίοι νομίζουν ότι μπορούν να αλωνίζουν. Το μπιλιάρδο στην πλάτη του Ολυμπιακού, ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ!
Και όλα αυτά, καθοδηγούνται και μεθοδεύονται από έναν άνθρωπο ο οποίος ποτέ δεν πλήρωσε εισιτήριο για να παρακολουθήσει αγώνα του Ολυμπιακού και μάλιστα συνηθίζει, όποτε αποφασίζει να επισκεφθεί το γήπεδο Καραϊσκάκη, να είναι θεατής, μαζί με μέλη της οικογένειας του, από σουίτες όπου φιλοξενείται χωρίς καμία επιβάρυνση, βεβαίως, για τον ίδιο. Ασφαλέστερος τιμητής των πάντων, βεβαίως, είναι πάντα εκείνος που αποφεύγει να βάζει το χέρι στην τσέπη, αλλά, ωστόσο έχει, μονίμως, απαιτήσεις από όλους.
Η αλήθεια είναι ότι παρασύρθηκαν αρκετοί φίλοι του Ολυμπιακού, ανάμεσα τους μάλιστα και παιδιά από την Θύρα 7, που αρθρογραφούν στην εφημερίδα «ΓΑΥΡΟΣ».* Κανείς, όμως, δεν τρώει κουτόχορτο. Και κανέναν δεν πρέπει να υποτιμά κανείς. Ένας άνθρωπος μπορεί να κοροϊδεύει κάποιους, αλλά μόνο για λίγο.
Ο εκδότης αυτός, έστω και αν αυτό είναι απορίας άξιο, με βάση το παρελθόν και τις συνήθειες του, προσπαθεί με κάθε τρόπο να οικειοποιηθεί τον ρόλο του «Ολυμπιακάρα» και του «σωτήρα» και «προστάτη» του Ολυμπιακού.
Περιέργως και ασφαλώς παραδόξως, την ίδια τακτική ακολουθούν και άλλα ΜΜΕ, όπως ορισμένα σάιτ, που εντέλει αποκαλύφθηκε σε ποιόν ακριβώς ανήκουν και ποιά συμφέροντα εξυπηρετούν και υποστηρίζουν. Τι… σύμπτωση, αλήθεια και αυτή, ε;
Φυσικά, μετά από αυτές τις αποκαλύψεις, το τοπίο αλλάζει και μπαίνουν πια στη θέση τους εκείνοι οι οποίοι κάνουν ότι «κόπτονται» για το καλό του Ολυμπιακού. Σιγά μην περίμενε από αυτούς ο Ολυμπιακός. Τώρα, πέφτουν οι μάσκες και όλοι πλέον καταλαβαίνουν τι συμβαίνει.
Σήμερα είναι ένας στόχος, αύριο άλλος, πάντα κάποιος θα υπάρχει ώστε να δημιουργείται προσπάθεια να ασκηθεί πίεση από κάποια άτομα, όπως είναι ο εκδότης που θέλει να αναγορευθεί σε «ινστρούχτορα» του Ολυμπιακού.
Με αφορμή, βεβαίως, αυτή την εξέλιξη, κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του olympiacos24.gr, κάνουν σαφές ότι πλησιάζει–και σίγουρα δεν πρόκειται να αργήσει—η ώρα που επίσημα χείλη των πρωταθλητών Ελλάδας θα μιλήσουν με στοιχεία και κυρίως με ονόματα για δημοσιογράφους και αυτής της εφημερίδας αλλά και εργαζόμενους σε διάφορα άλλα ΜΜΕ που υπογράφουν είτε ως ρεπόρτερς των πρωταθλητών, είτε ως αρθρογράφοι και έχουν κοινό χαρακτηριστικό τον επίμονο αγώνα τους να οριοθετήσουν τις εξελίξεις στον Ολυμπιακό και να τις σπρώξουν προς την κατεύθυνση που βοηθά τους ίδιους και τους φίλους τους.
Όσοι χρησιμοποιούν τον Ολυμπιακό για να παραπληροφορούν και να κερδίζουν, με γνώμονα πάντα μόνο το δικό τους όφελος, οφείλουν να συνειδητοποιήσουν, επειδή έτσι ή αλλιώς, θα βρεθούν μπροστά σε αποκαλύψεις που θα τους εκθέσουν ανεπανόρθωτα, ότι δεν μπορούν πια να παίζουν παιχνίδια, ούτε μόνοι τους, ούτε φυσικά κάνοντας «τσαλίμια» με κάθε λογής παράγοντες, παραγοντίσκους, παρετραχάμενους και μάνατζερ.
ΚΟΜΜΕΝΗ ΠΙΑ Η ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ, ΚΑΤΑΛΑΒΕ. ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΣΤΑΛΗ.
*ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ-19.49 : Η αλήθεια είναι ότι ο εν λόγω εκδότης επιδιώκει να παρασύρει τα αγνά παιδιά της Θύρας 7, που αρθρογραφούν στην εφημερίδα ΓΑΥΡΟΣ. Σαφώς και η αναφορά μας αυτή δεν είχε στόχο τα παιδιά αυτά, που όλοι ξέρουν που πόσο ψηλά έχουν τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΣ, ούτε και θα μπορούσαμε ποτέ να κατηγορήσουμε τα παιδιά που ζουν και αναπνέουν για το ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ. Ας μην γίνεται αποπροσανατολισμός απο την πραγματική ουσία των πραγμάτων, που είναι οι κινήσεις και οι ενέργειες του εκδότη και μόνον αυτού.»

H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΓΑΥΡΟΥ» ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΠΑΠΑ
«ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ: «ΕΙΜΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ»! ΜΠΟΡΕΙΤΕ;
Πριν από λίγη ώρα η εφημερίδα όλων των ΓΑΥΡΩΝ, ο "ΓΑΥΡΟΣ", την οποία έχω την τιμή να διευθύνω, δέχτηκε μια άνευ προηγουμένου επίθεση και μάλιστα εντελώς απρόκλητα από το σάιτ olympiacos24.gr το οποίο όπως με ενημερώνουν λειτουργούν και "τρέχουν" συνεργάτες του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη.
Φυσικά, το κείμενο το οποίο κάνει ευθεία επίθεση στον Αντώνη Πίκουλα, τον εκδότη της εφημερίδας, αλλά παράλληλα ΘΙΓΕΙ και ΒΑΖΕΙ σε κίνδυνο τη δουλειά (και όχι μόνο) των 70 εργαζομένων της εφημερίδας και το ψωμί των οικογενειών τους είναι ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ γιατί απλούστατα η ΚΟΤΑ που το συνέταξε δεν το υπέγραψε…
Ξαναλέω, ότι το εμετικό κείμενο που αποτελεί όνειδος για την δημοσιογραφία και για κάποιους γύρω από τον Ολυμπιακό μας, είναι ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ ενώ επελέγη μέρα της ΕΠΙΘΕΣΗΣ στο "ΓΑΥΡΟ" μέρα που δεν κυκλοφορούν την επόμενη οι εφημερίδες! Προφανώς για να μην υπάρξει απάντηση μέσω του "ΓΑΥΡΟΥ"!
Όμως ξέχασαν το gavros.gr!
Γι αυτό ζητώ και την κατανόηση της ΕΣΗΕΑ για το ότι δημοσιεύω αυτό το κείμενο σε μέρα απεργίας! Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα όταν θίγονται και δέχονται επίθεση 70 οικογένειες τις οποίες εκπροσωπώ…
"ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ" λοιπόν, των συμφερόντων του Ολυμπιακού δεν είμαστε εμείς κύριοι του olympiacos24.gr ! Είμαστε οπαδοί του! "ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ" των συμφερόντων του Ολυμπιακού είναι οι ΠΡΑΣΙΝΕΣ και ΚΙΤΡΙΝΕΣ βδέλες που έχουν κολλήσει δίπλα στον πρόεδρο του Ολυμπιακού και πάνε να τον βάλουν απέναντι σε ανθρώπους που καθημερινά πασχίζουν για το καλό του συλλόγου!
Πάνε δηλαδή να κάνουν στον Ολυμπιακό μας ότι τόσα χρόνια έκαναν οι απέναντι και τους κοροϊδεύαμε! Να υπάρχει διχόνοια μέσα στην Ολυμπιακή οικογένεια! Και πάνε να το κάνουν γιατί δεν είναι Ολυμπιακοί! Δεν καταλαβαίνουν ότι είμαστε μια γροθιά…
Κάποιοι από τους ΓΛΙΤΣΕΣ που "τρέχουν" το συγκεκριμένο σάιτ, έχουν μοναδικό προσόν τους ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ το γλείψιμο σε κάθε ηγεσία!
Και όπως ΧΡΟΝΙΑ τώρα προσπαθούσαν να προσφέρουν υπηρεσίες στον Κόκκαλη, το ίδιο κάνουν και με τον Μαρινάκη! Και επιτρέψτε μου να μιλήσω προσωπικά. Εσείς το ξέρετε, έχω χάσει δουλειά υψηλότατης προβολής στην τηλεόραση επειδή είχα την τρέλα μου με τον Ολυμπιακό! Και δεν το μετανιώνω. Ούτε ζητώ αναγνώριση από κανένα γι αυτό. Για πάρτη μου το έκανα!
Και δεν έκανα επάγγελμα το διαχρονικό ΓΛΕΙΨΙΜΟ κανενός προέδρου! Ακόμα και στο περιοδικό του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ δεν δούλεψα ΠΟΤΕ σε αντίθεση με δεκάδες άλλους, παρότι μου προτάθηκε, γιατί απλούστατα δεν ήθελα να πληρώνομαι από την ΠΑΕ… Αντίθετα με κάτι αρπακτικά που αγαπάνε μόνο τους προέδρους και επί της ουσίας όχι τους προέδρους αλλά το ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ τους…
Γι αυτό και δεν θα κάτσω να ακούω κριτική τέτοιου τύπου για την εφημερίδα που με 20 ώρες δουλειά την ημέρα βγάζουμε όλοι οι άνθρωποι στο ΓΑΥΡΟ από καμιά ΚΟΤΟΥΛΑ…
Και ούτε πρόκειται να κακίσω τον Ολυμπιακό ΜΟΥ επειδή κάποιοι παρατρεχάμενοι ΒΑΖΕΛΟΙ και ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ προσπαθούν να πιπιλίσουν το μυαλό του προέδρου και να του παρουσιάσουν εχθρούς εντός της ερυθρόλευκης οικογένειας. Ξέρει ο Μαρινάκης. Δεν είναι κανένας χθεσινός…
ΤΟΛΜΗΣΑΝ μάλιστα οι καραγκιόζηδες να γράψουν το εξής εξοργιστικό, για το οποίο τους υπόσχομαι προσωπικά ότι θα με έχουν στην πλάτη τους για μια ζωή: "η αλήθεια είναι ότι παρασύρθηκαν αρκετοί φίλοι του Ολυμπιακού, ανάμεσα τους μάλιστα και παιδιά από την Θύρα 7, που αρθρογραφούν στην εφημερίδα "ΓΑΥΡΟΣ"!
Ακούστε τι γράφουν οι άνθρωποι! Ποιοι το λένε αυτό; Ποιο είναι το όνομα τους; ΤΙ ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ; Ε; Και τι νομίζουν ότι είναι η "Θύρα 7" που μπορεί να παραπλανηθεί;
Η "Θύρα 7" ήταν και είναι ασπίδα του Ολυμπιακού απέναντι σε οτιδήποτε τον βλάπτει! Η "Θύρα 7" δεν είναι ρε γλίτσηδες σαν εσάς, που κολλάτε σαν βδέλλα όπου δείτε ισχυρό!
Έχετε πάθε οσφυοκαμψία, λαμόγια, από τις επικύψεις στον Κόκκαλη (που τώρα γελάει μαζί σας) και το ίδιο κάνετε και με τον Μαρινάκη.
Το ξαναλέω. Εμείς είμαστε υπόλογοι ΜΟΝΟ απέναντι στον λαό του Ολυμπιακού! Και χαιρόμαστε που ο πρόεδρος είναι κι αυτός κομμάτι αυτού του λαού και μπορεί να καταλάβει την αλήθεια…
Και τα "παιδιά της Θύρας 7" που λέτε, όταν έρχονται στην εφημερίδα, είναι σαν στο σπίτι τους. Γιατί η εφημερίδα είναι ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΗ, έχει παντού σημαίες και κασκόλ του Ολυμπιακού και όποιος μπαίνει μέσα ζεί τον παλμό του Ολυμπιακού! Γιατί είμαστε ΓΑΥΡΟΙ. Καταλάβατε;
Εσείς που κατακρίνετε το ΓΑΥΡΟ για πείτε μας, ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ έχετε βρεθεί στη ΘΥΡΑ 7; Πόσες φορές έχετε πάει στο γήπεδο; Πόσες φορές έχετε ταξιδέψει στο εξωτερικό με τον Ολυμπιακό στερούμενοι άλλα πράγματα στα νιάτα σας; Πόσες; Πόσα… κασκόλ του Ολυμπιακού έχετε απλώσει γύρω από το λαιμό σας; Στα γραφεία σας; Και τέλος πάντων σταθείτε μπροστά σε έναν καθρέφτη και πείτε "ΕΙΜΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ"… Μπορείτε; Όχι, ε;
Και πάτε να κάνετε ζημιά στον "ΓΑΥΡΟ"… Γιατί; Για να βοηθήσετε τους συμμάχους σας; Ποιος σας έβαλε να το κάνετε; Προσέξτε μόνο τις επικλήσεις σας, να μιλάμε με ΟΝΟΜΑΤΑ γιατί ο σοφός λαός λέει "πρόσεχε τι εύχεσαι γιατί μπορεί και να σου τύχει"…
YΓ.: Όπως προσέξατε δεν στάθηκα πουθενά, στο παραπάνω κείμενο, στον Αντώνη Πίκουλα. Πρώτον, γιατί ξέρω ότι θα απαντήσει ο ίδιος αναλυτικά σε αυτή τη χυδαία επίθεση και δεύτερον γιατί όσοι τον γνωρίζουμε ξέρουμε πόσο άρρωστος Ολυμπιακός είναι και πόσο πονάει για την ομάδα και δεν χρειάζεται κανενός είδους πιστοποιητικά… Και αύριο στις 12 το μεσημέρι που θα διαβάσετε στο gavros.gr την απάντηση του, θα καταλάβετε γιατί πολύς κόσμος θα χάσει τον ύπνο του…
»