ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Χωρίς Ελευθεροτυπία μέχρι την Τρίτη





Ως ρελάνς για την «απειθαρχία» της Ελευθεροτυπίας να μην συμμετέχει στην προηγούμενη μεγάλη απεργία, θεώρησαν πολλοί την απόφαση της εκδότριας να μην βγάλει Σαββατιάτικο και Κυριακάτικο φύλλο λόγω των κινητοποιήσεων των σωματείων στο χώρο των ΜΜΕ. To γεγονός όμως παραμένει ότι σε μια τόση δύσκολη συγκυρία για τον Τύπο η εφημερίδα προτιμά να χάσει έσοδα από διαφήμιση και πωλήσεις παρά «να βγάλει «μπαγιάτικα» και «προκατασκευασμένα» φύλλα, τηρώντας απαρέγκλιτα την αρχή της ότι η σχέση της με τους αναγνώστες είναι αληθινή και έντιμη». Η διευθύντρια Κύρα Αδάμ, μιλώντας και εκ μέρους των εργαζομένων, αναφέρει σε σημείωμά της:...

OΙ ΣΣE ΚΑΙ Η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
Η «Ε» ανανεώνει αναγκαστικώς το ραντεβού με τους αναγνώστες της για την Τρίτη.
Οι εργαζόμενοι στην «Ε» συμμετέχουν στις δύο 48ωρες απεργίες που έχουν προκηρύξει η Eνωση Συντακτών Hμερησίων Eφημερίδων Aθηνών (EΣHEA), η Eνωση Προσωπικού Hμερησίων Eφημερίδων Aθηνών (ΕΠHΕΑ), η Eνωση Tεχνικών Hμερήσιου Περιοδικού Tύπου Aθηνών (ΕΤHΠΤΑ) και τα άλλα σωματεία εργαζομένων στα ΜΜΕ, με αίτημα την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Είναι γνωστό στους αναγνώστες της «Ε» ότι η Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ και οι εργαζόμενοι σ’ αυτήν, από τον περασμένο Δεκέμβριο έχουν καλέσει την ΕΣΗΕΑ και τα υπόλοιπα σωματεία του Tύπου να υπογράψουν με την επιχείρηση τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) όπως θα τη συνέτασσαν τα Δ.Σ. των Ενώσεων. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, οι εργαζόμενοι στη Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ δεν μετείχαν στην προηγούμενη μεγάλη απεργία στον χώρο του Τύπου.
Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει συνταχθεί και παρουσιαστεί συγκεκριμένο σχέδιο ΣΣΕ προς υπογραφή από τις ενώσεις των σωματείων του Τύπου.

Οι εργαζόμενοι στην «Ε» αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην παρούσα απεργιακή κινητοποίηση:
α) ανανεώνοντας το αίτημά τους προς τα Δ.Σ. των Ενώσεων για άμεση υπογραφή ΣΣΕ με την Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ,
β) ενισχύοντας τον απεργιακό αγώνα των υπόλοιπων συναδέλφων, ώστε να γίνει αποδεκτή η ΣΣΕ από όσους εργοδότες την αρνούνται.
Η «Ε», σεβόμενη απολύτως τους αναγνώστες της, δεν πρόκειται από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα να προχωρήσει στην έκδοση «μπαγιάτικου» και «προκατασκευασμένου» φύλλου της «Ε», τηρώντας απαρέγκλιτα την αρχή της ότι η σχέση της με τους αναγνώστες είναι αληθινή και έντιμη.

KYPA AΔAM
Διευθύντρια «Eλευθεροτυπίας»