ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Τι συμβαίνει στο Πρώτο Θέμα;

Τι συμβαίνει στο Πρώτο Θέμα; Τις τελευταίες ώρες υπάρχουν πολλές αναρτήσεις στο διαδίκτυο για δραστικές περικοπές στους μισθούς όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων, υψηλόμισθων τε και χαμηλόμισθων, στην «εφημερίδα των δημοσιογράφων». Και μάλιστα παρά τις παλαιότερες και πρόσφατες διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξει καμιά αρνητική μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις και το κυριότερο, όπως γράφεται, χωρίς να έχει προηγηθεί η παραμικρή ενημέρωση των εργαζομένων στην Αποστόλου Παύλου. Σταχυολογούμε:

1.
Το mediablog.gr υπό τον τίτλο «Της κακομοίρας στο “Πρώτο Θέμα”…» αναφέρει:
«"Τουλάχιστον στον Πήγασο τους είχαν προϊδεάσει εδώ και μήνες. Εδώ μας την έφεραν πισώπλατα". Αυτά και άλλα όχι και τόσο ευγενή ακούγονταν από το πρωί στο "Πρώτο Θέμα" και μετά την ψυχρολουσία που πέρασαν όσοι συντάκτες κατευθύνθηκαν προς τα ΑΤΜ για να τσεκάρουν τις μισθοδοσίες τους. Εκεί διαπίστωσαν με κατάπληξη και οργή ότι από τους μισθούς τους «έλειπαν» από 150 ευρώ – στην καλύτερη περίπτωση – έως 250 στη χειρότερη και φυσικά ακολούθησε πανικός και καταιγισμός τηλεφωνημάτων από συνάδελφο σε συνάδελφο προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν επρόκειτο περί… λάθους. Μέχρι το μεσημέρι και ενώ τα περί γενικής συνέλευσης πήγαιναν και έρχονταν, η τσαντίλα είχε φτάσει μέχρι τον Θεό. Κάποιοι έφταναν στο σημείο να κάνουν λόγο ακόμη και για… απεργιακό φύλλο και άλλα τέτοια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιοι δεν θα αφήσουν αυτή την ενέργεια να περάσει στο "ντούκου"…»

2. Το kourdistoportocali.com υπό τον τίτλο «Περικοπές 10-15% των μισθών στο "Πρώτο Θέμα»κάνει λόγο για αιφνιδιασμό των συντακτών ενώ αναφέρει ότι κανείς δεν τους είχε ειδοποιήσει για τις περικοπές στους μισθούς:
«Αιφνιδιάστηκαν οι συντάκτες του "Πρώτου Θέματος", όταν πήγαν να τσεκάρουν την μισθοδοσία τους στα ΑΤΜ. Διαπίστωσαν ότι είχαν γίνει περικοπές μισθών 10-15% αλλά και μη καταβολή των δεδουλευμένων που αντιστοιχούσαν στις μέρες της πρόσφατης απεργίας. Σύμφωνα με πληροφορίες κανείς δεν τους είχε ειδοποιήσει για τα παραπάνω και στην εφημερίδα επικρατεί προβληματισμός.»

3. Το nonews-news.blogspot, που φαίνεται πως έχει ενημέρωση για τις προθέσεις των ιδιοκτητών, υπό τον τίτλο « Μόνο περικοπές…» γνωστοποιεί ότι:
«(…)Περικοπές και μειώσεις μισθών κατά 10% , για όσους παίρνουν πάνω από 1.500 ευρώ (το 35% των εργαζομένων) αποφάσισε η διοίκηση της εφημερίδας "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ". Οι μέτοχοι Θέμος Αναστασιάδης και Τάσος Καραμήτσος την Δευτέρα θα εξηγήσουν στους εργαζόμενους ότι η κίνηση αυτή ήταν αναγκαία και, όπως έχουν τα πράγματα, η πιο ήπια που έχει γίνει στο χώρο του Τύπου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα υπογραμμίσουν επίσης πως στο "ΘΕΜΑ" δεν έχουν γίνει απολύσεις, αλλά αντίθετα κάπου 10 προσλήψεις τους τελευταίους 6 μήνες. Επίσης, θα δεσμευτούν ότι δε θα υπάρξουν μαζικές απολύσεις ή άλλες περικοπές...»
Υ.Γ.: Μετά την ΙΜΑΚΟ του Κωστόπουλου αρνητική ενέργεια φαίνεται να συσσωρεύεται και στην Αποστόλου Παύλου.