ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Τι γίνεται με τις απολύσεις στο «Ράδιο 9»;

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ALPHA

Ως κατάφορα παράνομη καταγγέλεται η απόλυση των δημοσιογράφων Γιώργου Χατζηδάκη και Χρύσας Μακρή, από το «ΡΑΔΙΟ 9», ύστερα από πολυετή υπηρεσία σε αυτό. Απολύσεις, όπως αυτές, προσβάλλουν τους ίδιους τους δημοσιογράφους και το έργο τους, και επιδιώκουν τη δημιουργία κλίματος φόβου και ανασφάλειας μεταξύ των εργαζομένων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών ζητεί την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων και καλεί την εργοδοσία να παύσει κάθε αντεργατική και αντισυμβατική ενέργειά της.
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει και την παράνομη απόλυση της Μαρίας Ζαχαράκη, από τον τηλεοπτικό σταθμό «ALPHA TV». Ύστερα από τέσσερα χρόνια υπηρεσίας ως μονίμου ανταποκριτού του καναλιού στην Τουρκία απολύθηκε, γιατί τόλμησε να αρνηθεί τον υποβιβασμό της σε μια ουσιαστικά νεκρή θέση, που δεν είχε.. δημοσιογραφικό αντικείμενο. Η απόλυση της εκτός από το ότι αποτελεί κατάφορη αδικία στο πρόσωπό της είναι και καταχρηστική και παράνομη γιατί αποτελεί βλαπτική μεταβολή των όρων της σύμβασης, όπως λειτούργησε. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης δηλώνει ότι θα προασπίσει το δικαίωμα της στην εργασία με κάθε νόμιμο δικαστικό ή εξώδικο τρόπο. Καλεί δε την εργοδοσία του «ALPHA TV» να ανακαλέσει αμέσως την απόλυση, γιατί διαφορετικά θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για ό,τι συμβεί.