ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Μια διαφορετική άποψη για την περίπτωση Ρουμελιώτη στην Ελευθεροτυπία





Η περίπτωση του Ανδρέα Ρουμελιώτη σχετικά με τη στήλη του ΕΔΩ Ράδιο «Ε» που κόπηκε από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, με αφορμή άρθρο του υπό τον τίτλο «Ταξιδεύοντας με τον μΠΑΟΚ», προκάλεσε αντιδράσεις ενώ πολλοί έκαναν λόγο και για λογοκρισία της διεύθυνσης εις βάρος του δημοσιογράφου. Αναγνώστης των zoornalistas με επιστολή του καταθέτει μια διαφορετική άποψη η οποία έχει ενδιαφέρον καθώς ο συγκεκριμένος φαίνεται να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα για τα τεκταινόμενα στη Μίνωος. Ακολουθεί η επιστολή:
«Ελπίζω να έχω το δικαίωμα να πω και μια διαφορετική άποψη σε ότι αφορά την περίπτωση του δημοσιογράφου Ρουμελιώτη για την οποία και εσείς έχετε κάνει αρκετά δημοσιεύματα:
1) Είναι επιεικώς απαράδεκτο, να δημιουργείται κρούσμα λογοκρισίας σε μια εφημερίδα σαν την Ελευθεροτυπία. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της όπου δημοσιογράφος τιμωρείται για άποψη...είτε συμφωνεί, είτε διαφωνεί κάποιος με αυτή. Δεν έχει καμιά σημασία. Αυτό αποτελεί δείγμα της.... νοοτροπίας της διευθύντριας της εφημερίδας η οποία τοποθετήθηκε σχετικά πρόσφατα σε αυτή την θέση (τον περασμένο Αύγουστο)
2) Η άποψη της διεύθυνσης δεν είναι και άποψη της ιδιοκτήτριας, η τελευταία έχει ταχθεί γενικά κατά των απολύσεων δημοσιογράφων -άρα και του Ρουμελιώτη- γι αυτό και δεν υπάρχει θέμα απόλυσης
3) Σε τραγικά λάθη έχει πέσει και ο ίδιος ο δημοσιογράφος. Έχει δημιουργήσει μια βιομηχανία συμπαράστασης με στημένα τηλεφωνήματα και email. Καλεί οποιον γνωρίζει και δεν γνωριζει να πάρει τηλέφωνο στην Ελευθεροτυπία και να εμφανιστεί ως ενοχλημένος. Μέχρι και τον Μπαμπινιώτη έβαλε να πάρει τηλέφωνο στην διεύθυνσης της εφημερίδας! Προσπαθεί δηλαδή ο δημοσιογράφος να αυτο-ηρωοποιηθεί και να εμφανίσει τον εαυτό του ως σπουδαίο όνομα που έχει σημαντικές επιρροές (Θεοδωράκης κ.α.) Η στοιχειώδης αξιοπρεπής στάση θα ήταν να διαμαρτυρηθεί ο ίδιος στην διευθύντρια με μια επίσκεψη του στην εφημερίδα, στην οποία έχει να εμφανιστεί κάποια χρόνια!
4) Ας μην ισοπεδώνουμε τα πάντα, η Ελευθεροτυπία, διεκδικεί δάφνες ανεξαρτησίας σε ότι αφορά την έκφραση των δημοσιογράφων. Και αυτές τις δάφνες, τις έχουν κατακτήσει και τις διαφυλάσσουν οι δημοσιογράφοι της. Όπως έκαναν και στην συγκεκριμένη περίπτωση. Σχεδόν όλοι, εκδήλωσαν την διαφωνία τους με την επιχείρηση απόλυσης Ρουμελιώτη, παρ ότι ο τελευταίος δεν έχει και τις μεγαλύτερες συμπάθειες στην εφημερίδα. Αυτό σημαίνει πολλά.
5) Ο συμπαθής κατά τα αλλά Ρουμελιώτης, άρτι προληφθείς στην ΕΡΤ, ας πάψει να τροφοδοτεί διάφορα blogs με δημοσιεύματα σχετικά με την υπόθεση ηρωοποίησής του. Κάνουν κακό στην εφημερίδα στην οποία εργάζονται άνθρωποι που δεν έχουν δεύτερη δουλειά. Άλλωστε, το θέμα του εκρεμμεί, δεν υπάρχει απόλυση».