ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

48ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ στο Βήμα


Με ομόφωνη απόφασή του, σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε 48ωρη απεργία των δημοσιογράφων που εργάζονται στην εφημερίδα ΒΗΜΑ (αφορά το κυριακάτικο αφού το ημερήσιο έχει κλείσει), στο ΒΗΜΑ INTERNET και ΒΗΜΑ FM του «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟY ΟΡΓΑΝΙΣΜΟY ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε.» από τις 9.00 π.μ. της Πέμπτης, 2 Δεκεμβρίου, έως τις 9.00 π.μ. του Σαββάτου, 4 Δεκεμβρίου 2010. Η ΕΣΗΕΑ ζητάει την άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων και την ακύρωση των σχεδίων για δραματική συρρίκνωση του συνόλου του προσωπικού του Δ.Ο.Λ.
Η έκτακτη συνεδρίαση έγινε μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση, από τον Διευθυντή της εφημερίδας Παντελή Καψή, 28 απολύσεων συντακτών του Βήματος.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους, που εργάζονται στην εφημερίδα ΒΗΜΑ, στο ΒΗΜΑ INTERNET και ΒΗΜΑ FM να δώσουν δυναμικό παρών, συμμετέχοντας ομαδικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις και ζητεί την αλληλεγγύη όλων των συναδέλφων που εργάζονται στον Δ.Ο.Λ. ενάντια στις απολύσεις.
Με ψήφισμά τους οι δημοσιογράφοι στα ΝΕΑ εκδηλώνουν τη.... συμπαράστασή τους στους απολυμένους συναδέλφους τους στο ΒΗΜΑ, και είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν σε κινητοποιήσεις που θα αποφασίσει το σωματείο τους.
Δεκάδες εργαζόμενοι στο ΒΗΜΑ και σε όλο το συγκρότημα του ΔΟΛ, βρίσκονται στην είσοδο του κτιρίου στη Μιχαλακοπούλου, και αναμένουν τα σωματεία τους για την οργάνωση της περιφρούρησης της απεργίας και το σχεδιασμό της περαιτέρω κινητοποίησης μαζί με τις ενώσεις του Διασωματειακού.