ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Εντάσεις και ενστάσεις...


Σε δικαστική περιπέτεια έχει μπει ο Βασίλης Μπόνιος, όπως γράφεται στο διαδίκτυο, μετά από μήνυση του πρώην διευθυντή της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας Γιάννη Βλαστάρη. Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες διότι δεν γνωρίζουμε καλά το θέμα. Το μόνο σίγουρο είναι οτι αυτού του είδους οι «παρεξηγήσεις» δεν λύνονται στις δικαστικές αίθουσες. Εξ άλλου είναι βέβαιο οτι ο Μπόνιος στο kourdistoportocali θα δημοσίευε πάραυτα οποιοδήποτε παράπονο, ένσταση, διαμαρτυρία οποιουδήποτε ένιωθε οτι αδικείται από οποιαδήποτε ανάρτησή του. Αντί άλλου..... σχολίου αναδημοσιεύουμε την ανοιχτή επιστολή του Τ. Χ. προς τον Γιάννη Βλαστάρη από το newpost.gr:

«Αθήνα 27/11/2010

Αγαπητέ συνάδελφε,

Διάβασα-σε πολλά sites και blogs- τα δημοσιεύματα σχετικά με την μηνυτήρια αναφορά την οποία θα καταθέσετε- μπορεί και να το έχετε κάνει ήδη- εναντίον του συναδέλφου Βασίλη Μπόνιου.

Πραγματικά η κίνηση σας αυτή μου έκανε ιδιαίτερα μεγάλη εντύπωση. Φυσικά θα μπορούσα να δεχτώ οτι ο συνάδελφος ήταν πολύ σκληρός μαζί σας στην κριτική που σας άσκησε. Να δεχτώ επίσης οτι μια τέτοια κίνηση εκ μέρους του Βασίλη Μπόνιου να σας δημιούργησε ποικίλα προβλήματα. Αλλά πρέπει να έχεις το κουράγιο να είσαι δημοφιλής. Και σεις δείχνετε οτι μάλλον δεν το έχετε. Αλλά αυτό είναι άκρως προσωπικό σας ζήτημα.
Αυτό που ενδιαφέρει είναι η χειρονομία σας. Υπήρξατε για πολλά χρόνια διευθυντής σε μια απο τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας. Και μάλιστα σε μια εφημερίδα που ακόμα και σήμερα διατείνεται οτι οι συντάκτες της είναι ελεύθεροι να γράψουν και να ασκήσουν κριτική χωρίς περιορισμούς και λογοκρισία. Αυτό υπηρετήσατε τόσα χρόνια. Και ξαφνικά έρχεστε σήμερα να εκδικηθείτε έναν συνάδελφο γιατί τα όσα έγραψε για σας δεν σας άρεσαν. Δίκαιο να αντιδράτε αλλά άδικο να θέλετε να περιφέρετε την δημοσιογραφική αξιοπρέπεια στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Θα πρέπει ακόμα να σας υπενθυμίσω οτι πολλοί συνάδελφοι έχουν υποστεί σκληρή κριτική και ενίοτε άδικη απο συντάκτες της εφημερίδας την οποία εσείς διευθύνατε και μπορεί κάποιοι εξ αυτών να έχασαν την δουλειά τους. Υπάρχουν τα παραδείγματα και είναι στην διάθεσή σας όποτε τα ζητήσετε. Αλλά κανένας απο αυτούς δεν σας πήγε στα δικαστήρια. Απλά υπέμειναν μέχρι να τους δικαιώσει η ίδια η ζωή.
Τέλος θα ήθελα να σημειώσω οτι πολλοί φύγαμε απο τον χώρο “των σαλτιμπάγκων” γιατί βαρεθήκαμε τα ωραία παραμύθια και τον νυσταλέο φολκλορισμό που απλόχερα παρέχει η ιδεολογία της δήθεν εξουσίας του Τύπου. Μήπως θα πρέπει να τιμωρηθούμε γι' αυτό;
Θα περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τις επόμενες κινήσεις σας.

Τ.Χ»