ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Αγριεύει η κόντρα εργαζόμενων - Μάτσικα στο ΑΠΕ


Με το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών συναντήθηκε ο γενικός διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. O επικεφαλής του ΑΠΕ Ηλίας Μάτσικας κλήθηκε σε απολογία από το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ μετά τις έντονες αντιδράσεις και τα παράπονα των δημοσιογράφων για τις υποχρεωτικές εσωτερικές βάρδιες και τις αλλεπάλληλες συσκέψεις - «καψώνια» τις αποκάλεσαν. Αλλη μία αιτιολογία ήταν οτι η ενημέρωση από το ΑΠΕ είναι «μονόπλευρη» και γίνεται – όπως καταγγέλεται- χωρίς να τηρείται πάντα η πολυφωνία, όπως πρέπει να συμβαίνει στα δημόσια ΜΜΕ.
Οπως καταγγέλεται όλα αυτά συνέβησαν τους τελευταίους μήνες, με την τοποθέτηση δηλαδή στην θέση του Γενικού Διευθυντή του ΑΠΕ του Ηλία Μάτσικα. Κάποιοι είπαν οτι ο Μάτσικας ξεβόλεψε πολλούς «κηφήνες» κάτι το οποίο προκάλεσε εύλογα αντιδράσεις.
Από την πλευρά της η ΕΣΗΕΑ διατύπωσε ενστάσεις για την τακτική που ακολουθείται ενώ ο Μάτσικας από την πλευρά του εμφανίστηκε ανυποχώρητος τονίζοντας πως θα συνεχίσει το... ίδιο μοντέλο διοίκησης κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του προεδρείου της Ενωσης και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις.

Υ.Γ. Η αλήθεια για το ΑΠΕ βρίσκεται κάπου στη μέση. Είναι σίγουρο οτι κάποιοι βολεμένοι «κηφήνες» υπάρχουν στο Πρακτορείο αλλά με τα «καψώνια», τις συσκέψεις και τις βάρδιες, που προσπαθεί να επιβάλει ο Μάτσικας, δεν γίνεται δουλειά...