ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Απεργούν στο ΒBC αντιδρώντας στις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό


Απεργούν από την Παρασκευή οι 4.000 εργαζόμενοι του BBC αντιδρώντας στις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό που προωθούνται από την διοίκηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης στη Βρετανία.
Εξ αιτίας της απεργίας έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στη ροή των προγραμμάτων του δικτύου, με τη μετάδοση ηχογραφημένων και μαγνητοσκοπημένων εκπομπών και ματαίωση πολλών άλλων. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της διεύθυνσης του BBC και των εργαζομένων ναυάγησαν τον Οκτώβριο, όταν το 70% των μελών της Εθνικής Ενωσης Δημοσιογράφων (NUJ) της Γαλλίας τάχθηκε κατά της τελικής πρότασηςτης διοίκησης, η οποία όμως είχε γίνει αποδεκτή από τις υπόλοιπες ενώσεις των εργαζομένων, όπως για παράδειγμα εκείνης που εκπροσωπεί κυρίως τεχνικούς και παραγωγούς.
«Το BBC δεν αφήνει άλλη επιλογή στα μέλη της Ενωσής μας παρά να περάσουν στη δράση προκειμένου να υπερασπιστούν το οικονομικό τους μέλλον», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της NUJ, η οποία έχει προκηρύξει και... δεύτερη απεργία για τις 15 και 16 Νοεμβρίου.
Οπως λέει η διοίκηση του BBC στόχος της μεταρρύθμισης είναι ο περιορισμός του ελλείμματος (ανέρχεται σε 1,7 δισ. ευρώ) του ταμείου συντάξεων του δικτύου. Οι βασικότερες αλλαγές αφορούν αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 60 στα 65 και αύξηση κατά 1% των μισθολογικών κρατήσεων υπέρ του ταμείου συντάξεων.