ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010

Καταγγελία: Απόστρατοι αστυνομικοί κατά εργαζομένων στον ΔΟΛ!

Τέλειωσαν τα ψέματα στο ΔΟΛ και οι μάσκες έπεσαν. Ο Σταύρος Ψυχάρης συνεπικουρούμενος από τους διευθυντές του Βήματος και των ΝΕΩΝ Καψή και Μεμή και τον οικονομικό διευθυντή Πεφάνη προχώρησαν - όπως καταγγέλεται - σε τρομοκρατία κατά των εργαζομένων που έφτασε έως και τη χρήση φυσικής βίας. Ολα αυτά στην προσπάθειά της εργοδοσίας να απαγορεύσει ακόμα και την παρουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων στους χώρους εργασίας. Η εργοδοσία έφτασε σε σημείο, σύμφωνα με τις καταγγελίες, να χρησιμοποιήσει απόστρατους αξιωματικούς της αστυνομίας, που αμείβονται για την «ασφάλεια» του κτιρίου ή του ιδιοκτήτη, για να σπρώξουν με φυσική βία έξω από το κτίριο τον εκπρόσωπο του Βήματος Τάσο Αναστασιάδη.
Τις πρωτοφανείς αυθαιρεσίες καταπάτησης των στοιχειωδών.... δικαιωμάτων των εργαζομένων καταγγέλλει η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η τρομοκρατία της εργοδοσίας του ΔΟΛ κατά των εργαζομένων έφτασε σήμερα έως και τη χρήση φυσικής βίας, στην προσπάθειά της να απαγορεύσει ακόμα και την παρουσία των εκπροσώπων στους χώρους εργασίας.
Οι πρωτοφανείς αυθαιρεσίες καταπάτησης των στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως προβλέπονται από τις συμβάσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας και από το σύνταγμα της χώρας, συμβαδίζουν σε ποιότητα και σε χρόνο με τις σφαγές εργαζομένων τις οποίες συνέχισε η εργοδοσία, με μερικές δεκάδες απολυμένους σήμερα.
Η απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης που επιχειρείται από τη διοίκηση του ΔΟΛ έφτασε σε σημείο να χρησιμοποιηθούν απόστρατοι αξιωματικοί της αστυνομίας, που αμείβονται για την «ασφάλεια» του κτιρίου ή του ιδιοκτήτη, για να σπρώξουν με φυσική βία έξω από το κτίριο τον εκπρόσωπο του Βήματος, κατ’εντολή του επικεφαλής της εταιρείας. Αλλά επίσης κατ’εντολή του επικεφαλής του οργανισμού εκδιώχτηκε από το χώρο εργασίας του Βήματος και μέλος του ΔΣ της ΕΠΗΕΑ, ο οποίος εν συνεχεία μάλιστα απειλήθηκε και από τον Γενικό Διευθυντή HR.
Η «δικαιολογία» της εργοδοσίας, τόσο του επικεφαλής του οργανισμού όσο και των διευθυντών του Βήματος και των Νέων, ήταν ότι οι εκπρόσωποι «τόλμησαν» να μπουν νωρίτερα στα γραφεία των Νέων για να ενημερώσουν για την έκτακτη γενική συνέλευση όλων των εργαζομένων του ΔΟΛ.
Η προσπάθεια της εργοδοσίας να αποτρέψει την κοινή δράση διοικητικών, δημοσιογράφων και τεχνικών και να περιορίσει τους εκπροσώπους, με απειλή διωγμού (έως και φυσικού), δεν θα περάσει.
Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ»