ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

«Δες ποιοι μιλούν για ενημέρωση…»


Οι «επιλεκτικές εξαιρέσεις» και η ανοχή
στα απεργοσπαστικά φαινόμενα





Το Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο με ανακοίνωσή του καταγγέλει την «αντιδραστική πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που αναιρεί τις αποφάσεις της για απεργιακές κινητοποιήσεις και διαψεύδει και τις (ελάχιστες) τελευταίες ελπίδες ότι θα μπορούσε να οργανώσει, στοιχειωδώς, τον αγώνα των εργαζόμενων δημοσιογράφων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους». Η ανακοίνωση - καταγγελία αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Στρίβειν δια της… ενημέρωσης. Με αυτή τη μέθοδο, η αντιδραστική πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αναιρεί τις αποφάσεις της για απεργιακές κινητοποιήσεις και διαψεύδει και τις (ελάχιστες) τελευταίες ελπίδες ότι θα μπορούσε να οργανώσει, στοιχειωδώς, τον αγώνα των εργαζόμενων δημοσιογράφων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους από τη λαίλαπα που έχει εξαπολύσει το μπλοκ κυβέρνησης, ΕΕ ΔΝΤ και ΕΚΤ.

Οι «επιλεκτικές εξαιρέσεις» (ποδοσφαιρικοί αγώνες, συνάντηση πολιτικών αρχηγών και άλλα ευτράπελα), τα... «έκτακτα γεγονότα» (όπως ο χαμός των τριών συναδέλφων μας στην Μαρφίν), η ανοχή στα απεργοσπαστικά φαινόμενα (βλέπε Σκάι και πόρταλς), τείνουν, τελικά, να γίνουν ο κανόνας. Το δικαίωμα στην απεργία υπονομεύεται εμπράκτως από εκείνους οι οποίοι, δήθεν, θα έπρεπε να το υπερασπίζονται ως κόρη οφθαλμού, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Τα φληναφήματα περί «αντικειμενικής ενημέρωσης» δεν πείθουν. Εξάλλου, σε καμία από τις προαναφερθείσες «εξαιρέσεις» δεν υπερίσχυσε στα δελτία και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων η ενημέρωση για τα αιτήματα και τις δράσεις των απεργών. Αντιθέτως, με κάθε ευκαιρία, τα αφεντικά των ΜΜΕ και το διευθυντικό προσωπικό φρόντιζαν να προβοκάρουν και να συκοφαντούν τις εργατικές κινητοποιήσεις.

Δεν τους πιστεύουμε, όμως, για έναν ακόμη λόγο. Επειδή, μέχρι σήμερα, κανείς από όσους σήμερα κόπτονται για το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση δεν είχε ενοχληθεί από το όργιο παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης των γεγονότων που παρατηρείται καθημερινά στα ΜΜΕ. Και πώς να ενοχληθεί, άλλωστε, όταν ακόμη και μέλη του ΔΣ πρωταγωνιστούν σε αυτό το σκάνδαλο, που πλήττει βάναυσα την αξιοπρέπεια των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζόμενων στα ΜΜΕ, ενώ προσβάλλει τη νοημοσύνη... του λαού.

Είναι φανερό. Με τις φτηνές δικαιολογίες τους, απλώς προσπαθούν να κρύψουν την απόφασή τους να «πνίξουν» τις διαθέσεις αντίστασης. Επιχειρούν να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα αφεντικά τους και τα ιδιοτελή συμφέροντά τους, που φέρνουν όλους αυτούς τους αντιδραστικούς καρεκλοκένταυρους απέναντι στην πλειοψηφία του κλάδου......»