ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Το πορτοκαλί κανό και ποιοι θύμωσαν από την επιτυχία της Espresso


Ο «τίγρης»
και η παραφιλολογία
για τις μεταγραφές





Πολύ μεγάλη επιτυχία της εφημερίδας Espresso το θέμα και (το κυριότερο) οι φωτογραφίες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με το πορτοκαλί κανό. Η εφημερίδα είχε κατ’ αποκλειστικότητα φωτορεπορτάζ από τον πρωθυπουργικό διάπλου του στενού ανάμεσα σε Ερμιόνη και Υδρα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Παπανδρέου την Μ. Πέμπτη φορώντας μια κόκκινη μπαντάνα στο κεφάλι και κωπηλατώντας επί τέσσερις ώρες διήνυσε μια απόσταση 12 ναυτικών μιλίων.

Σε πολλά γραφεία αρχισυντακτών ακούστηκαν χθες δυνατές φωνές που.... ζητούσαν εξηγήσεις του στυλ «γιατί αυτοί και όχι εμείς», «που βρήκαν αυτοί τις φωτογραφίες και εμείς δεν μπορέσαμε να τις έχουμε» κλπ κλπ.
Πολλοί χρεώνουν την επιτυχία στον διευθυντή Μιχάλη Τιγκίρη τον επονομαζόμενο και «τίγρη» (tiger), κάποιοι άλλοι στον αρχισυντάκτη του ρεπορτάζ Θανάση Γερασιμίδη, ενώ ελάχιστοι θεωρούν ότι η επιτυχία ήταν καθαρά θέμα τύχης και συγκυρίας.
Ό,τι από τα παραπάνω κι αν συμβαίνει το γεγονός είναι ότι η Espresso έκανε την επιτυχία η οποία χρεώνεται σε όλη την ομάδα της εφημερίδας του Περισσού. Και ειρήσθω εν παρόδω η Espresso (παρά το ότι διαφωνούμε κάθετα με τη θεματολογία της) το τελευταίο διάστημα έχει ζωντανέψει με πολλά και αποκλειστικά θέματα που εμπίπτουν στην «αρμοδιότητά» της.

Υ.Γ. Το τελευταίο διάστημα, παρά την καλή πορεία της Espresso, έχει αναπτυχθεί μια φιλολογία περί αντικατάστασης του διευθυντή Μιχάλη Τιγκίρη από κάποιον «φυτευτό» της νέας ιδιοκτησίας ή από τον αρχισυντάκτη Καλλιτεχνικού Ν. Κεραμιδά (παλιός σύντροφος της Δήμητρας Λιάνη).
Κάτι τέτοιο διαψεύδεται από τους γνωρίζοντες που λένε ότι τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε όλα τον έχει η Αρετή Σιδηροκαστρίτη που (προς το παρόν) στηρίζει τον Τιγκίρη.
Πάντως αν ισχύουν οι φήμες περί επιτελικής μεταγραφής, ο Τιγκίρης θα μετακινηθεί σε διευθυντική θέση στο κυριακάτικο φύλλο της Espresso.