ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Αγωγή Βενιζέλου κατά Θέμου Αναστασιάδη και Μάκη Πολλάτου


«Ευάγγελε άσε
τις αγωγές και
φρόντισε τον Πάρη»


Αγωγή κατά των δημοσιογράφων Θέμου Αναστασιάδη και Μάκη Πολλάτου, καθώς και κατά του ραδιοφωνικού σταθμού «ΘΕΜΑ 98.9 FM» θα καταθέσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος αιτιολόγησε την απόφασή του λέγοντας ότι....κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής που μεταδόθηκε από τον παραπάνω σταθμό, την Τετάρτη, 7 Απριλίου στις 11.30 πμ, διατύπωσαν σχόλια και ισχυρισμούς που προσβάλουν την πολιτική και κοινωνική μου προσωπικότητα και βασίζονται στη συνειδητή, σκόπιμη και επαγγελματικά οργανωμένη παραποίηση των πραγματικών δεδομένων με σκοπό να αποκομίσουν όφελος”.
Σύμφωνα με τον υπουργό, οι δύο δημοσιογράφοι ισχυρίστηκαν ότι ο ίδιος υπέγραψε τη σύμβαση-πλαίσιο για το μέλλον των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και το πρόγραμμα των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού παρότι γνώριζε την ύπαρξη δημοσιογραφικών πληροφοριών για "ύποπτες" συναλλαγές με τη γερμανική εταιρεία Ferrostaal για την αγορά των υποβρυχίων, το 2000.
Ο Βενιζέλος ισχυρίστηκε ότι «μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή, η κυβέρνηση υπεραμύνθηκε της υπογραφής της συμφωνίας, αλλά σε σημερινή τους εκπομπή οι δημοσιογράφοι επανήλθαν, έστω μετριασμένα, στο ίδιο θέμα». Ο υπουργός στηλιτεύει το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι διαρκούσης της εκπομπής δεν έθεσαν τα ερωτήματά τους απευθείας στον ίδιο, κατηγορώντας τους για έλλειψη δημοσιογραφικής ευαισθησίας και σθένους.
Ο Βενιζέλος πρόσθεσε πως, εφόσον δεν επαρκεί η πολιτική αποδοκιμασία της κυβέρνησης, δεν επιτρέπει σε κανέναν να διατυπώνει αζημίως συκοφαντικούς ισχυρισμούς εις βάρος του.

H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ «ΟΡΙΑΚΑ ΥΠΟΥΡΓΟ» ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

«Με τετρασέλιδη ανακοίνωση του ο υπουργός «Εθνικής Άμυνας» κ. Ευάγγελος Βενιζέλος γνωστοποιεί ότι θα μας υποβάλλει αγωγή διότι κάναμε κριτική στους χειρισμούς του στην υπόθεση των στραβών γερμανικών υποβρυχίων που παρέλαβε. Αναρωτιόμαστε πόσες σελίδες θα του χρειάζονταν αναλογικά, αν είχε τη βούληση να ασχοληθεί με τις τουρκικές φρεγάτες που κάνουν βόλτες στο Σούνιο. Εξ όσων γνωρίζουμε είχε μιλήσει μόνο «για οριακά ακραία αβλαβή διέλευση». Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του για το που εξαντλεί την ευαισθησία και την ευθιξία του, ο «οριακά υπουργός» Εθνικής Άμυνας.
Υ.Γ.: Ας φροντίσει εγκαίρως για την άνετη διαμονή του ναύτη Πάρη Κασιδόκωστα για λίγες ώρες στο στράτευμα μετά την 16ήμερη άδεια που του έδωσε για την Καραϊβική, ώστε να μην χαρακτηρισθεί «οριακά ορντινάντσα» της οικογένειας Λάτση. Κι αντί να στέλνει δελτία τύπου ας δώσει συνέντευξη εναντίον μας απ' το Ζάππειο που του πάει πολύ...»