ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Τα «δωράκια», η αγωγή και η φιλία από την Πάρο

Aποσύρει την αγωγή του κατά της εφημερίδας Πρώτο Θέμα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης μετά την ευφυέστατη επανόρθωση που έκανε ο ίδιος ο Θέμος Αναστασιάδης υπό τον τίτλο «Γιατί πάω ΚΑΙ μάρτυρας υπέρ του Ραγκούση… εναντίον μου!».
Στην ανακοίνωσή του ο υπουργός αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Μετά το δημοσίευμα της 14ης Φεβρουαρίου 2010 της εφημερίδας Πρώτο Θέμα με τίτλο «Γιατί πάω ΚΑΙ μάρτυρας υπέρ του Ραγκούση… εναντίον μου!», που υπογράφει ο κ. Θ. Αναστασιάδης, καθίσταται προφανές ότι εξέλιπαν οι λόγοι που με είχαν υποχρεώσει να υποβάλω αγωγή κατά της εφημερίδας για προηγούμενο δημοσίευμά της στις 24-12-2009, με τίτλο "2 στους 3 Υπουργούς αρχίσανε τα «δωράκια»".
Αποτελεί ακλόνητη πεποίθησή μου ότι η κριτική και ο έλεγχος της πολιτικής εξουσίας συνιστούν ύψιστη αποστολή αλλά και υποχρέωση των μέσων ενημέρωσης στο πλαίσιο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
Την ίδια στιγμή συνιστά για εμένα προσωπικά αδιαπραγμάτευτο καθήκον η υπεράσπιση της τιμής και της αξιοπρέπειάς μου.
Η απόλυτη σαφήνεια, με την οποία τελικά επέλεξαν η εφημερίδα Πρώτο Θέμα και ο κ. Θ. Αναστασιάδης να τοποθετηθούν, είναι ασυνήθιστη»
.

Υ.Γ. Ραγκούσης και Αναστασιάδης είναι φίλοι από τότε που ο νυν υπουργός είχε τα Goodys στην Πάρο αλλά και κατόπιν όταν έγινε δήμαρχος στο νησί.