ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

No Pasarán


Στον απόηχο των εκλογών στη Γαλλία και τη μεγάλη ανατροπή του μετώπου της Αριστεράς κόντρα στις δυνάμεις της Ακροδεξιάς, η χώρα ετοιμάζεται να ζήσει έναν μεγάλο ημιτελικό για το Euro 2024 κόντρα στο -βάσει απόδοσης- μεγάλο φαβορί, την Ισπανία.
Έτσι η «L' Equipe» αποφάσισε να συνδυάσει τα δύο θέματα με πρωτοσέλιδο στο οποίο έχει βασικό τίτλο την αντιφασιστική φράση «No Pasarán» («Δεν θα περάσουν») και είχε χρησιμοποιηθεί από τη θρυλική «πασιονάρια», Ντολόρες Ιμπαρούρι με τη σημαντική δράση κατά τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο, απέναντι στις εθνικιστικές δυνάμεις του Φράνκο στην πολιορκία της Μαδρίτης. 
Μετά τις εκλογές της Κυριακής δεν ήταν λίγοι οι ποδοσφαιριστές της Γαλλίας που εξέφρασαν τη χαρά και την ανακούφισή τους για την ιστορική ανατροπή του Β' γύρου.
Ο μεγάλος ημιτελικός ανάμεσα σε Ισπανία και Γαλλία είναι προγραμματισμένος για τις 22:00 και η μετάδοσή του θα γίνει από την ΕΡΤ1.