ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Η νέα εποχή που ξεκινάει και ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη


Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., και με τη βούλα, δεν είναι πια ίδιος. Ο κύβος ερρίφθη το απόγευμα της Κυριακής με τη δημοσιοποίηση αποχώρησης της Ομπρέλας και πιο συγκεκριμένα 46 μελών της Κεντρικής Επιτροπής, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Πέτης Πέρκα.
Η ειδική αναφορά έγκειται στο γεγονός ότι και οι δύο είναι εν ενεργεία βουλευτές, γεγονός που σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. μόλις οι εν λόγω γνωστοποιήσουν στο προεδρείο της Βουλής την ανεξαρτητοποίησή τους, θα μετράει πλέον 45 άτομα στην κοινοβουλευτική του ομάδα.
Το κείμενο αποχώρησης από το κόμμα είναι ήδη γνωστό. Η ίδια η αποχώρηση ήταν γνωστή από το βράδυ της Πέμπτης όταν και συνεδρίασαν τα μέλη της «Ομπρέλας». Η ομιλία Κασσελάκη το Σάββατο στην Κ.Ε. απλώς καθυστέρησε για ένα 24ωρο τη δημοσιοποίηση της αποχώρησης.
Πλέον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πορευθεί χωρίς τα «βαρίδια», όπως χαρακτηρίζονταν τα εν λόγω στελέχη από μέλη και υποστηρικτές της ηγετικής ομάδας. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι σήμερα τελειώνει και το όποιο άλλοθι.
Κατά συνέπεια αν ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώσει κεφάλι στις δημοσκοπήσεις το επόμενο διάστημα, οι πέριξ του κ. Κασσελάκη και ο ίδιος ο πρόεδρος θα πρέπει να πανηγυρίσουν και να αισθανθούν δικαιωμένοι για την επιλογή ρήξης. Αν όχι, και το κόμμα συνεχίσει να κατρακυλά στις δημοσκοπήσεις, με τη δημοτικότητα που προέδρου να παραμένει στα βάραθρα θα πρέπει να αναζητηθούν νέες Ιφιγένειες.
Μια νέα εποχή ξεκινάει.

Δημήτρης Τερζής / ΕφΣυν