ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Φαιά ρύπανση


Tο μαλλιοτράβηγμα στο τσούρμο των Σπαρτιατών, που καταγγέλλουν τον «αρχηγό» και πειθαρχούν στον φυλακισμένο εγκληματία, η θεοφοβούμενη Νίκη της ήττας εμβολίων και ταυτοτήτων, ο Παπαδάκης των «σερίφηδων», ο Βελόπουλος του ντροπαλού φασισμού. Φαιά ρύπανση στη Βουλή των Ελλήνων, που θα έπρεπε να είναι το κάστρο της Δημοκρατίας. Και φτάσαμε να χρηματοδοτούμε όσους επιβουλεύονται τη Δημοκρατία μαζί με ανθρώπινες ζωές «δεύτερης κατηγορίας». Βαμμένοι φασίστες κρυμμένοι πίσω από το έθνος, ξεσκολισμένοι απατεώνες κρυμμένοι πίσω από τη σημαία, υποκινητές βίας κρυμμένοι πίσω από τον νόμο να νέμονται τον μισθό, την ασυλία και τη δημοσιότητα του βουλευτή.

Αλλά δεν είναι μόνοι τους. Όταν ο Τασούλας αποδεικνύεται Πόντιος Πιλάτος, ο Μητσοτάκης Ιαβέρης των απελπισμένων, η μισή κυβέρνηση κλείνει το μάτι στη βία και στην υποκίνηση σε βία, οι βουλευτές της Ν.Δ. έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους, οι κρατικές δυνάμεις καταστολής συνεργάζονται αρμονικά με «εθελοντές» έτοιμους να λιντσάρουν τον… εχθρό σε απευθείας μετάδοση, ζούμε πάλι το φαινόμενο η «νομιμόφρων Δεξιά» να κλείνει το μάτι στα ακροδεξιά και βίαια ξαδέλφια της. Και μυαλό δεν έχουν βάλει από την άγρια συμμορία του Μιχαλολιάκου, που την ντάντεψαν, τη χάιδεψαν, προσπάθησαν να τη βάλουν στο χέρι για ίδιον όφελος, ενώ έβαφε τη χώρα με αίμα αθώων.

Οχι, τα πράγματα δεν είναι καλά. Κι όταν τα πράγματα δεν είναι καλά και τα κλειδιά της Δημοκρατίας είναι σε λάθος ή και ανάξια χέρια, τότε έχουν τον λόγο οι δημοκρατικοί πολίτες. Και η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτίστως, έχει υποχρέωση να φωνάζει, να καταγγέλλει, να αποκαλύπτει, να παρακινεί στην προστασία του συντάγματος και της ανθρώπινης ζωής. Και επί του πεζοδρομίου όταν χρειάζεται. Γιατί όσοι θεωρούν πως τα αίσχη του Έβρου είναι μεμονωμένα περιστατικά και η μπόρα θα περάσει θα ξυπνήσουν άσχημα όταν το κακό γίνει κοινοτοπία. Η Ελλάδα δεν μπορεί ανεχτεί την προαναγγελία νέων εγκλημάτων που παίρνει διαστάσεις μπροστά στα μάτια μας.

Και κάτι τελευταίο, αλλά όχι έσχατο. Να μην επιτρέψουμε στα καθάρματα να παριστάνουν τους αντισυστημικούς, να μην ακυρώσουμε τον ρόλο της Αριστεράς ως δύναμης αντίστασης και διαμαρτυρίας εν ονόματι της κυβερνησιμότητας. Μέσα κι έξω από τη Βουλή. Αν θέλουμε να υπάρξει κυβερνησιμότητα…

Θανάσης Καρτερός
Εφημερίδα «Αυγή» (05.9.2023)