ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Politico: "Η Νεκταρία Σταμούλη δέχτηκε βάναυση κακοποίηση από την ελληνική κυβέρνηση"


Τέλος δεν έχει ο διασυρμός της χώρας από τα πεπραγμένα της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Ο αρχισυντάκτης της πολιτικής επιθεώρησης Politico, Τζαμίλ Αντερλίνι, στο Editorial του Σαββάτου, χαρακτηρίζει με σαφή τρόπο «απολυταρχικό κράτος» την Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι έχει πλήρη γνώση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι για να ασκήσουν το επάγγελμά τους.

Ο Αντερλίνι επανέρχεται στο θέμα που δημιουργήθηκε με τη δημοσιογράφο του Νεκταρία Σταμούλη, την αξιοπιστία της οποίας επιχείρησε να μειώσει η κυβέρνηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να υποστηρίζει ότι είναι «γνωστή για τις σχέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ». Όταν υποχρεώθηκε να ανακαλέσει, ο Γιάννης Οικονόμου και πάλι άφησε αιχμές για τη δουλειά της λέγοντας ότι «εδώ και αρκετό καιρός δεν διαχωρίζει στα κείμενά της τις προσωπικές της εκτιμήσεις, τις οποίες προφανώς δικαιούται να έχει από γεγονότα που αρκετές φορές όπως αναδεικνύεται είναι ανακριβή, όπως συνέβη και πρόσφατα».
Γράφει στο άρθρο του ο αρχισυντάκτης του Politico μεταξύ άλλων:
«Θέλω να αναφέρω την επαίσχυντη αντιμετώπιση της συναδέλφου μου και συνεργάτη του POLITICO Νεκταρίας Σταμούλη. Μια γενναία και διακεκριμένη ρεπόρτερ με έδρα την Ελλάδα, η Νεκταρία δέχθηκε βάναυση κακοποίηση αυτή την εβδομάδα. Το “βιτριόλι” εναντίον της ενθαρρύνθηκε, αν όχι υποκινήθηκε, από εσφαλμένες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και ανώτερων συμβούλων της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι σχεδόν σαν οι αρχές να αποφάσισαν να αποδείξουν το δίκιο της αναφοράς της».Και προσθέτει o αρχισυντάκτης της πολιτικής επιθεώρησης Politico:
«Έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιογραφικής μου σταδιοδρομίας σε ένα αυταρχικό (με ολοκληρωτικό καθεστώς) κράτος (την Κίνα), γνωρίζω από πρώτο χέρι τους κινδύνους και τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι που τολμούν να ασκήσουν σωστά τη δημοσιογραφία. Είμαι περήφανος για το έργο της Νεκταρίας για εμάς και καλώ την ελληνική κυβέρνηση να κάνει πολλά περισσότερα ώστε να υποστηρίξει τις αξίες της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας του Τύπου που ισχυρίζονται ότι ασπάζονται».