ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Αρβανίτης - Κούλογλου: Ποιοι δυσφημούν τη χώρα, κύριε Μηταράκη;


Την απάντηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, στην κατεπείγουσα ερώτηση των ευρωβουλευτών προς την Κομισιόν για το περιστατικό με τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες σε νησίδα του Έβρου, σχολιάζουν οι Κώστας Αρβανίτης και Στέλιος Κούλογλου.

Ο Νότης Μηταράκης, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, επέρριψε όλες τις ευθύνες στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, ενώ ισχυρίστηκε ότι από τη δική του πλευρά όλα ήταν καλώς καμωμένα. Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / The Left, σημειώνουν ότι «για μια ακόμη ομολογία ενοχής, μια φτηνή απόπειρα του Υπουργείου να θολώσει τα νερά, μια χυδαία απόπειρα να διατηρηθεί το επικίνδυνο για την ομαλότητα αφήγημα του «εσωτερικού εχθρού» με το οποίο από την αρχή πολιτεύτηκε ο κ. Μηταράκης, και στο οποίο καταφεύγει και τώρα που οι πολιτικές του αποκαλύπτονται και εκθέτουν διεθνώς τη χώρα».

Και επισημαίνουν ότι «αν οι κύριοι Μητσοτάκης και Μηταράκης αναζητούν αυτούς που δυσφημούν τη χώρα μας, δεν έχουν παρά να κοιτάξουν στον καθρέφτη. Κι επειδή σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να ασκούμε με συνέπεια σοβαρότητα και τεκμηρίωσή τα κοινοβουλευτικά μας καθήκοντα, ας μας στείλει ο κύριος υπουργός το email του γραφείου του, για να του στέλνουμε τις ερωτήσεις μας κατευθείαν και να μην τις ανακαλύπτει μία ολόκληρη εβδομάδα μετά και εν μέσω της αγωνιώδους του προσπάθειας να στήσει έναν υποτυπώδη επικοινωνιακό αντιπερισπασμό, τώρα με τα ακροδεξιά του καμώματα έχει φέρει την κυβέρνηση αλλά – κυρίως – την ίδια τη χώρα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση διεθνώς».

Επίσης, τον ρωτούν αν θα επιτρέψει στους δημοσιογράφους και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να συνομιλήσουν με τους 39 πρόσφυγες για να μάθουμε τι πραγματικά συνέβη.