ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ: «Σχεδόν 200.000 ευρώ σε 7 μήνες έδωσαν τα ΕΛΤΑ σε εταιρεία βουλευτή της ΝΔ»


Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσαν ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μάριος Κάτσης και η αναπληρώτρια Τομεάρχης Νατάσα Γκαρά,.. αναφέροντας ότι "τα ΕΛΤΑ έδωσαν εν μέσω πανδημίας και ύφεσης, σχεδόν 200.000 ευρώ στη δικηγορική εταιρεία βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ μέσα σε 7 μήνες, για υπηρεσίες νομικής υποστήριξης, σύμφωνα με στοιχεία αναρτημένα στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»".
Οι βουλευτές τονίζουν ότι αυτό συνέβαινε, ενώ η διοίκηση είχε κλείσει υποκαταστήματα και απολύσει συμβασιούχους, αλλά και την ίδια περίοδο ο Υπουργός έφερε τροπολογία αποδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ με διάλυση των σχέσεων εργασίας και ουσιαστικά υποχρεωτικές εξόδους και μετακινήσεις, δηλώνοντας ότι είναι σε οριακή οικονομική κατάσταση, ότι θα συρρικνωθούν και θα ιδιωτικοποιηθούν. Υπενθυμίζουν ακόμα ότι, πέρα από τη συγκεκριμένη υπόθεση του γαλάζιου βουλευτή, ο Υπουργός δεν έχει αναλάβει την παραμικρή πρωτοβουλία για να μπει φρένο στο πάρτι απευθείας αναθέσεων και προσλήψεων υψηλόμισθων συμβούλων από τη δημόσια επιχείρηση των ΕΛΤΑ που ο ίδιος έχει ευθύνη να εποπτεύει.
Υποστηρίζουν ότι εγείρεται μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα από το πρωτοφανές γεγονός ότι η εταιρεία εν ενεργεία βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, καταφέρνει και συνάπτει συμβάσεις με μεγάλη επιχείρηση του Δημοσίου, από τις οποίες λαμβάνει μεγάλες αποδοχές.
Με την Ερώτησή τους προς τον Υπουργό, ζητούν να μάθουν αν είναι σε γνώση του οι σχετικές με τα προαναφερθέντα αποφάσεις της διοίκησης των ΕΛΤΑ και τον καλούν να απαντήσει αν ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό. Ρωτούν ακόμα ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν και με ποια κριτήρια επελέγη η συγκεκριμένη δικηγορική εταιρία, αν υπήρξαν προσφορές από άλλες εταιρείες και για ποιους λογούς απορρίφθηκαν, καθώς και αν επηρέασε τις αποφάσεις της διοίκησης των ΕΛΤΑ το γεγονός ότι η εταιρεία που επιλέχθηκε ανήκει σε εν ενεργεία κυβερνητικό βουλευτή. Τέλος, ζητούν να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να σταματήσει επιτέλους το πάρτι απευθείας αναθέσεων, πρόσληψης υψηλόμισθων συμβούλων και διασπάθισης δημοσίου χρήματος στα ΕΛΤΑ.