ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Πέθανε από κορoνοϊό ο σκιτσογράφος Soter Tas


O σκιτσογράφος Soter Tas, κατά κόσμον Σωτήρης Τασιόπουλος, έχασε την μάχη με το κορoνοϊό σε ηλικία 54 ετών. Ο θάνατος του βύθισε σε πένθος και θλίψη τον κόσμο της ελληνικής γελοιογραφίας.. και σκιτσογραφίας.
Ο Σωτήρης Τασιόπουλος γεννήθηκε το 1967. Παρότι σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων, ο χώρος της τέχνης ήταν αυτός που τον κέρδισε.
Σκίτσα του είχαν δημοσιευθεί στην «Ελευθεροτυπία», στην «Παρασκευή & 13», στην «Πρώτη Περιστερίου», στην «Κυριακάτικη», αλλά και από άλλες εφημερίδες, ενώ έκανε και εικονογραφήσεις για εκδοτικούς οίκους. Hταν μέλος της Λέσχης Γελοιογράφων.
Την είδηση του θανάτου του έκαναν γνωστή φίλοι του μέσω του Facebook, ενώ η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, τον αποχαιρέτησε σημειώνοντας: «Ο covid-19 στέρησε τους γελοιογράφους από ένα συνάδελφό τους. Ο Soter, ο Σωτήρης μας, είχε λόγω ηλικίας και λόγω παραγωγικότητας, πάρα πολλά να προσφέρει στην τέχνη που επέλεξε. Επίσης λόγω συναδελφικότητας και προθυμίας, είχε να προσφέρει ακόμα περισσότερα στην παρέα της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων: ενεργός, συναδελφικός, αγαπητός. Μας λείπει ήδη».