ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Πολάκης: Δεν αναγνωρίζουμε το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα...

...θα συνεχίσουμε στην Προανακριτική (Video)

Yπέρ της εξαίρεσης του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη τάχθηκαν στην προανακριτική Επιτροπή οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Κατά της απόφασης τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, και το ΚΚΕ, ενώ «παρών» ψήφισε η Ελληνική Λύση με τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει πως δεν..
αναγνωρίζει την απόφαση και να απειλεί πως θα τινάξει την έρευνα στον αέρα.

 Η Κουμουνδούρου δεν φαίνεται διατεθειμένη να συμμορφωθεί με την απόφαση της πλειοψηφίας ενω είναι χαρακτηριστική η δήλωση  Πολάκη μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών: «Τι θα κάνουν; Θα φέρουν την φρουρά και δεν θα μας επιτρέψουν να μπούμε στην συνεδρίαση; Θα είμαστε μέσα και το τι θα κάνουν αυτοί είναι δικό τους πρόβλημα. Εμείς δηλώνουμε ότι δεν αποχωρούμε γιατί δεν τους αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να αποφασίζουν».
Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ορίσει αντικαταστάτες τότε είναι πιθανότατο να μην μπορέσει να συνεχίσει τις εργασίες της η προανακριτική.

«Σήμερα είχαμε χουντικής έμπνευσης και υλοποίηση απόφασης της πλειοψηφίας της προανακριτικής και συγκεκριμένα της ακροδεξιάς ομάδας Σαμαρά μαζί με τον κ. Κεγκέρογλου του ΚΙΝΑΛ. Αποφάσισαν να εξαιρέσουν εμένα και τον Δ.Τζανακόπουλο από την Επιτροπή», τόνισε ο Παύλος Πολάκης για την Προκαταρκτική στην υπόθεση Novartis. Ο ίδιος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Chanel έκανε λόγο για «πρωτοφανή  απόφαση στα κοινοβουλευτικά χρονικά» κα σημείωσε ότι εξαιρούν «όσους δε γουστάρουν».
«Αποφάσισαν να εξαιρέσουν εμένα και τον Τζανακόπουλο από την Επιτροπή διότι εγώ δήλωσα ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες ήταν στελέχη της Novartis κάτι που είχε γραφτεί τρεις και έξι μήνες από τότε που το δήλωσα και τον Τζανακόπουλο επειδή πήγε να δει την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».
«Πρωτοφανής απόφαση για τα κοινοβουλευτικά χρονικά διότι δεν υπάρχει απόφαση Επιτροπής, που η πλειοψηφία να εξαιρεί τα μέλη της μειοψηφίας δηλαδή να βγάλει αυτούς που δεν γουστάρει για να ορίσει τη σύνθεση της Επιτροπής. Εδώ έχει εφαρμογή ο Κώδικας της Βουλής που λέει ότι Εξεταστικές Προανακριτικές ορίζονται με διαπιστωτική πράξη του Προέδρου της Βουλής μετά από πρόταση των κοινοβουλευτικών ομάδων».