ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Δημοσκοπήσεις: Κοινό σημείο το κλείσιμο της ψαλίδας

«Οι δημοσκοπήσεις υποεκτιμούν συστηματικά και διαχρονικά τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, το είδαμε στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2012, του 2015 και στο δημοψήφισμα. Κοινό σημείο αυτών το κλείσιμο της ψαλίδας και η σημαντική αποδοχή των μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ».
Αυτό έγραψε στο  twitter ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς με αφορμή τις δύο νέες δημοσκοπήσεις που δόθηκαν..
στη δημοσιότητα χθες το απόγευμα και οι οποίες καταγράφουν μείωση της διαφοράς μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ
Συγκεκριμένα, σε έρευνα της Alco για λογαριασμό του Kontra Channel η Ν.Δ. προηγείται με 5,2%, ενώ δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ (ΕΔΩ) δείχνει ότι η διαφορά έγινε μονοψήφια και πως ο ΣΥΡΙΖΑ τσιμπάει και δύομιση μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας.
 Μείωση της ψαλίδας ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ειχαν καταγράψει το Σαββατοκύριακο και άλλες δύο δημοσκοπήσεις (ΕΔΩ). Η μια, της Vox Pop Analysis για την εφημερίδα Documento, που διαπίστωνε ότι μικραίνει η διαφορά στο 3,5%  και η άλλη της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών η οποία πραγματοποιήθηκε μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ και καταγράφει στις 5,5 μονάδες την ψαλίδα ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ.