ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Τα τσαλιμάκια του Καμμένου

Δημοψήφισμα, εκλογές ή 180 βουλευτές για τη συμφωνία των Πρεσπών

«Θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να έρθει σε κύρωση η συμφωνία των Πρεσπών χωρίς την έγκριση του λαού. Ο λαός θα αποφασίσει, εκτός αν υπάρχουν 180 βουλευτές» είπε ο Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στη συμφωνία με τα Σκόπια, κατά την έκτακτη..
συνέντευξη Τύπου στους διαπιστευμένους συντάκτες του ΥΠΕΘ. Η συνέντευξη δοθηκε εν όψει της συνόδου του ΝΑΤΟ, στις 11 και 12 Ιουλίου, κατά την οποία η ΠΓΔΜ αναμένεται να λάβει πρόσκληση για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
«Η συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει καμία δεσμευτική ισχύ μέχρι να κυρωθεί από την ελληνική Βουλή», επανέλαβε ο Πάνος Καμμένος και δεσμεύτηκε ότι η συμφωνία θα κυρωθεί με την έγκριση του λαού.
«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε, χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού η οποία γίνεται με δύο τρόπους, είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα, να προχωρήσει η συμφωνία. Αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Εκτός και αν έρθει με 180 βουλευτές και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ αλλάξουν τη στάση την οποία έχουν», διευκρίνισε προσθέτοντας ότι «εκεί δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι».
«Εάν έρθει η συμφωνία με 151 βουλευτές, θα πω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι αίρω την εμπιστοσύνη μου προς την κυβέρνηση και θα πάμε σε εκλογές», πρόσθεσε.
Όπως τόνισε, «για μένα αυτή είναι μια κακή συμφωνία και θα κάνω ό,τι μπορώ για να την μπλοκάρω».
«Όλες οι άλλες προϋποθέσεις της συμφωνίας είναι προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσουν τα Σκόπια», υποστήριξε επίσης.
Αναφερόμενος στην αναπομπή της συμφωνίας που έκανε ο Γκεόργκι Ιβανόφ μετά την ψήφισή της από τη Βουλή της ΠΓΔΜ, είπε ότι  «η κύρωση που έγινε στα Σκόπια δεν είναι έγκυρη αφού δεν φέρει την υπογραφή του προέδρου» και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καμία δέσμευση της χώρας αν δεν τελειώσει το δημοψήφισμα στα Σκόπια».
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι θα παραστεί στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και τόνισε ότι τόσο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, έχουν πει ότι «δεν μπορεί να υπάρχει δέσμευση για είσοδο στο ΝΑΤΟ αν δεν τελειώσει το δημοψήφισμα και η αλλαγή του Συντάγματος» της γειτονικής χώρας.
Για τη χθεσινή απουσία του από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Καμμένος εξήγησε ότι είχε ένα σοβαρό λόγο που άπτεται του υπουργείου του και σχολίασε «δεν κάνω τσαλιμάκια».