ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Πόθεν έσχες για καναλάρχες και παρατρεχάμενους

Aπορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση των καναλαρχών  με την οποία ζητούσαν να μη υποβάλλουν δηλώσεις πόθεν έσχες (περιουσιακής κατάστασης) και οικονομικών συμφερόντων.
Ειδικότερα, η επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας με την  υπ΄  αριθμ. 165/2017 απόφασή της  απέρριψε την αίτηση της  Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ).
Οι καναλάρχες, οι μέτοχοι, οι πρόεδροι, οι διευθύνοντες σύμβουλοι, οι εταίροι, οι γενικοί διευθυντές, οι διευθυντές ειδήσεων και ενημέρωσης κάθε μορφής επιχειρήσεων ή εταιρειών, που..
κατέχουν άδεια λειτουργίας ή εν γένει έχουν την εκμετάλλευση τηλεοπτικών σταθμών, ελεύθερης λήψης, ζητούσαν να ανασταλεί προσωρινά το νομικό πλαίσιο για την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες, αλλά και να μην υποβάλλουν καθόλου δηλώσεις.
Στην απόφαση του ΣτΕ αναφέρεται ότι η ζημία που επικαλείται η ΕΙΤΗΣΕΕ δεν αφορά τα μέλη της αλλά τρίτα πρόσωπα, όπως είναι μέτοχοι, εταίροι, κλπ., ενώ τα επιχειρήματα περί κίνδυνου βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, περιορισμού της πολυφωνίας, κλπ. κρίθηκαν «όλως αόριστα, μελλοντικά και αβέβαια».