ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Θα πληρώνονται στην ώρα τους;..

«Θα υπάρξει ξανά κεντροαριστερός Τύπος;» Αυτό αναρωτιόταν σε εκτενές άρθρο του το παλαιό στέλεχος του ΔΟΛ, Γιώργος Λακόπουλος (δείτε ΕΔΩ). Ο δημοσιογράφος γράφει πως οι περισσότερες εφημερίδες, που κινήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς, χάθηκαν... Επ΄ αυτού αναγνώστης του μπλογκ θέτει τον δικό του, πιο ρεαλιστικό, προβληματισμό:  "Το ερώτημα εδώ που φτάσαμε είναι αν θα υπάρχει Τύπος όπου οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται στην ώρα τους και με αξιοπρεπείς μισθούς. Οσο για το αν είναι ο Τύπος θα είναι κεντροαριστερός ή κεντροδεξιός, ελάχιστους ενδιαφέρει πλέον..."
***
Στην Ολομέλεια της Βουλής θα πάει προς ψήφιση την Πέμπτη και την Παρασκευή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής - περιλαμβάνει και την υποχρεωτική χρήση barcode στις εφημερίδες. Ηδη πραγματοποιήθηκε στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου η β΄ ανάγνωσή του. Το πολυνομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολο του από τις Επιτροπές. Συγκεκριμένα, η χρήση barcode στις εφημερίδες υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ποτάμι, καταψηφίστηκε από ΝΔ και Χρυσή Αυγή, ενώ ΚΚΕ, ΔΗΣΥ και Ένωση Κεντρώων επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια.
***
Την αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα, διακήρυξαν οι ενώσεις μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, μεταξύ των οποίων και η ΕΣΗΕΑ, καθώς και οι άλλοι συμμετέχοντες στο συνέδριο, για την «Ελευθερία της Έκφρασης: Αντιμέτωποι με την Απειλή», που διοργανώθηκε από 24 έως 25 Ιουλίου, στην πόλη Ντόχα του Κατάρ.
***
Η ΕΡΤ ενημερώνει τους τηλεθεατές και ακροατές ότι για λόγους επειγουσών και απαραίτητων εργασιών συντήρησης και επισκευής του εφεδρικού κεραιοσυστήματος ραδιοφωνίας της ΕΡΤ στο Κέντρο Εκπομπής Πάρνηθας, σήμερα Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017 θα πραγματοποιηθεί από τις 10:00 έως τις 13:00 διακοπή των μεταδόσεων των ραδιοφωνικών προγραμμάτων Δεύτερο (102,9 MHz), Τρίτο(95,6 MHz), ΕΡΑ σπορ (100,9 MHz) και Κosmos (93,6 MHz), καθώς και της Δεύτερης Ψηφιακής Πολυπλεξίας στο κανάλι 28 (Tv5, BBC, DW, και RIK) της ΕΡΤ από το εν λόγω Κ.Ε.
Σε περίπτωση που οι εργασίες ολοκληρωθούν νωρίτερα των προβλεπομένων, θα υπάρξει άμεση και πλήρης αποκατάσταση των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών της ΕΡΤ.