ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Κάποιοι στο Έθνος πληρώνονται και κάποιοι όχι;

Συνεχίζεται η απεργία μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου στην «Πήγασος» του Φώτη Μπόμπολα. Οι πάνω από 400 εργαζόμενοι των εφημερίδων «Έθνος», «Ημερησία», «Goal» και των υπόλοιπων μέσων του Ομίλου διεκδικούν τα δεδουλευμένα πέντε μηνών που τους οφείλονται προκειμένου να έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι να αποφασίσουν οι τράπεζες για το μέλλον τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο οι τράπεζες θα καταγγείλουν κι επισήμως τα δάνειά του.
Ο Φώτης Μπόμπολας έχει εκφράσει μία γενική πρόθεση για προσπάθεια αποπληρωμής των δεδουλευμένων χωρίς ωστόσο να δίνει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Το βαρύ αυτό κλίμα της αβεβαιότητας εντείνει η άρνηση της διεύθυνσης του «Έθνους»,.. παρά τις διαρκείς παραινέσεις, να ενημερώσει τους εργαζόμενους, να τους στηρίξει και να χαράξει μαζί τους την επόμενη μέρα όπως συνέβαινε τους προηγούμενους μήνες στον ΔΟΛ που αντιμετώπισε την ίδια κρίση. Η απογοήτευση μάλιστα αλλά και η οργή μεγάλωσαν ακόμη περισσότερο όταν έφτασαν στα αυτιά τους πληροφορίες πως κάποιοι συνάδελφοί τους, έλαβαν, επιλεκτικά, προκαταβολές.
Στο μεταξύ ο Φώτης Μπόμπολας δεν έδωσε το «παρών» στη χθεσινή τριμερή συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Εργασίας και θα επαναληφθεί το μεσημέρι της Παρασκευής. Στην απάντηση της πρόσκλησης που του έγινε ο F. Μπόμπολας απάντησε πως από την προηγούμενη συνάντηση, που έλαβε χώρα πριν από περίπου είκοσι μέρες, δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα.
Η αλήθεια βέβαια είναι πως στο χρονικό αυτό διάστημα ο εκδότης πούλησε το 20% των μετοχών του Mega που είχε στην κατοχή του στον Ιβάν Σαββίδη, μία επιχειρηματική κίνηση μεγάλης σημασίας.
 Δημήτρης Κανελλόπουλος / efsyn