ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Aμεσα διαγωνισμός (με ΕΣΡ) για τις τηλεοπτικές άδειες

Δημοσιεύτηκε σήμερα το πρωί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έβγαλε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά και ακύρωσε τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
Η απόφαση του ΣτΕ αναφέρει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για επανάληψη του διαγωνισμού αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.
Η απόφαση επαναβεβαιώνει την πάγια θέση της νομολογίας του Δικαστηρίου ότι η μέχρι σήμερα λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών με συνεχείς παρατάσεις της νόμιμης λειτουργίας είναι «συνταγματικώς μη ανεκτή» και παράνομη. Και, προκειμένου ακριβώς να αποκατασταθεί η νομιμότητα, απαιτεί την ταχύτατη επανάληψη του διαγωνισμού.
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή..
είπε ότι τώρα θα ξεκλειδώσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για να προχωρήσει άμεσα σε μία διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών και σε σχεδιασμό χρονοδιαγράμματος για τον νέο διαγωνισμό».
Ο Ν. Παππάς υπογράμμισε πως και για το μεταβατικό διάστημα -από σήμερα έως και το νέο
διαγωνισμό- θα απαιτηθεί τίμημα για τις προσωρινές άδειες. «Δεν θα υπάρξει μεσοδιάστημα λειτουργίας άνευ τιμήματος», είπε χαρακτηριστικά στη Βουλή ο υπουργός αναφέροντας ότι «εύλογο τίμημα» για τις τηλεοπτικές άδειες αποτελεί το ύψος του ποσού που διαμορφώθηκε στον διαγωνισμό που ακυρώθηκε από το ΣτΕ.