ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Οι καναλάρχες δεν θέλουν να υποβάλουν πόθεν έσχες...

...ούτε οι ίδιοι ούτε oι κάθε είδους διευθυντές τους!

Nα ανασταλεί η υποχρέωση υποβολής των δηλώσεων πόθεν έσχεν τόσο για τα μέλη όσο και για τα διευθυντικά και μετοχικά στελέχη της ζητεί η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) με προσφυγή της στο ΣτΕ.
Οι καναλάρχες που θέλουν να μην υπάρχει έλεγχος στα οικονομικά τους πεπραγμένα, επικαλούνται την απόφαση του ΣτΕ για το πόθεν έσχες των δικαστικών.
Την ερχόμενη Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017 λήγει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) σε ηλεκτρονική μορφή. Όμως, για τους δικαστές και..
εισαγγελείς δεν λήγει η προθεσμία, καθώς η Ολομέλεια του ΣτΕ τον περασμένο Δεκέμβριο «πάγωσε» προσωρινά την ηλεκτρονική κατάθεση των πόθεν έσχες και οικονομικών συμφερόντων δικαστών και εισαγγελέων μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της κυρίας προσφυγής που έχουν καταθέσει πέντε δικαστικές Ενώσεις και θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ την 13η Ιανουαρίου 2017.
Οι καναλάρχες με την προσφυγή τους στο ΣτΕ με την οποία ζητούν προσωρινή διαταγή για να ανασταλεί η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων πόθεν έσχες, επικαλούνται τα ίδια νομικά επιχειρήματα που προέβαλαν οι δικαστικές Ενώσεις, περί αντισυνταγματικότητας, αντίθεσης στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), κλπ.
Παράλληλα, ζητουν να μην υποβάλουν καθόλου δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων, οι ιδιοκτήτες, μέτοχοι, εταίροι, πρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι και τα εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι διαχειριστές, καθώς και οι γενικοί διευθυντές και οι διευθυντές ειδήσεων και ενημέρωσης κάθε μορφής επιχειρήσεων ή εταιρειών, που κατέχουν άδεια λειτουργίας ή εν γένει έχουν την εκμετάλλευση τηλεοπτικών σταθμών, ελεύθερης λήψης, όπως και οι βασικοί μέτοχοι των μελών της ΕΙΤΗΣΕΕ, «λόγω του παράνομου και αντισυνταγματικού χαρακτήρα της νομοθετικής πρόβλεψης» για τις εν λόγω δηλώσεις.