ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Δίωξη κατά Βγενόπουλου και Φράγκου...

...και ακόμη 14 στελεχών της τράπεζας Marfin

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλε η Εισαγγελία Διαφθοράς σε βάρος του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και ακόμα 14 στελεχών της τράπεζας Marfin, αλλά και σε βάρος της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου για υπόθεση επισφαλούς δανειοδότησης περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ.
Η δικογραφία, που σχηματίστηκε από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς, αφορά δάνειο ύψους περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο χορήγησε η τράπεζα χωρίς εξασφαλίσεις στην επενδυτική εταιρεία IRF συμφερόντων της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου.
Η δίωξη που ασκήθηκε στον Α. Βγενόπουλο και τα στελέχη της τράπεζας αφορά την.. κατηγορία της απιστίας, ενώ στην Αγγ. Φράγκου απαγγέλθηκε κατηγορία για ηθική αυτουργία στην απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Η δίωξη ασκήθηκε μετά από έρευνα που που διενέργησαν με εντολή της Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Ράικου, οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Γιάννης Δραγάτσης, σχετικά με την επίμαχη δανειοδότηση η οποία ξεκίνησε ως πρώτη πίστωση το 2006 με ποσό 75 εκατομμύρια ευρώ και μετά από αναχρηματοδοτήσεις έφτασε τα 200 εκατομμύρια.
Το δάνειο, σύμφωνα με τα στοιχεία των εισαγγελέων φαίνεται να είχε χορηγηθεί για να αγοραστούν από την επενδυτική εταιρεία μετοχές του ομίλου MIG και ΜRB, στον οποίο ανήκε η τράπεζα που ενέκρινε και χορήγησε το δάνειο.
Οι εισαγγελείς θεωρούν ότι η τράπεζα δεν εξασφαλίστηκε από την συγκεκριμένη πίστωση και σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν η επενδυτική δεν έχει αποπληρώσει το δάνειο. Κατά τη δίωξη για τη χορήγησή του δεν υπήρχαν εξασφαλίσεις, ενώ φέρεται να μην έχει αποπληρωθεί. Η δίωξη αφορά και την Αγγ. Φράγκου, για ηθική αυτουργία στην απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
 - με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / εικονογράφηση: Κουτί της Πανδώρας