ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Γιατί δεσμεύτηκαν οι προσωπικοί λογαριασμοί Ψυχάρη

Aνοιξε ο ασκός του Αιόλου...
Στη δέσμευση των προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών καθώς και των θυρίδων του εκδότη και ιδιοκτήτη του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη προχώρησε ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί για εικαζόμενη φοροδιαφυγή Ελλήνων μεγαλοκαταθετών.
Oι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν στη δέσμευση των λογαριασμών Ψυχάρη στην Ελλάδα διότι σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε απόκλιση άνω των 10 εκατ. ευρώ τα οποία εικάζεται οτι είναι προϊόν φοροδιαφυγής.
Η έρευνα στηρίζεται στη λίστα καταθετών που δημιουργήθηκε με βάση 65 cd τα οποία..
περιέχουν τραπεζικά στοιχεία από όλες τις ελληνικές τράπεζες.
Η υπόθεση ερευνάται από το ΚΕΦΟΜΕΠ ενώπιον του οποίου είχε κληθεί πριν δύο μήνες ο εκδότης του ΔΟΛ για να αποδείξει με στοιχεία την προέλευση των συγκεκριμένων χρηματικών ποσών.
Στις 29 Ιουλίου θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου
Ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης θα καθίσει στις 29 Ιουλίου στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τις υποθέσεις με τα "πόθεν έσχες" του. Υπενθυμίζεται πως ήδη έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία και η δίκη έχει προσδιοριστεί να διεξαχθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.
Στο αφεντικό του ΔΟΛ και μεγαλομέτοχο του Mega έχει ασκηθεί δίωξη, που αφορά στο αδίκημα της παράβασης του νόμου περί «πόθεν έσχες» κατ' έξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος και σχετίζεται με τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του εκδότη για τα οικονομικά έτη 2010 έως και 2014.