ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016

Aπρόκλητη αστυνομική βία...

 ...κατά των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ έξω από το υπ. Εργασίας
- Να σταματήσει η στοχοποίηση των δημοσιογράφων ζητά η ΠΟΕΣΥ

Απρόκλητη επίθεση δέχτηκαν οι εργαζόμενοι του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ και των Ρομπέν του Ξύλου αλλά και αλληλέγγυοι στον αγώνα τους από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό, έξω από το υπουργείο Εργασίας. Δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν με γκλομπς και δακρυγόνα στους συγκεντρωμένους και μάλιστα αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.
Από την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων τραυματίστηκαν στο κεφάλι δύο αγωνιζόμενοι ενώ προσήχθησαν άλλοι δύο μεταξύ των οποίων ο δημοσιογράφος..  Χρήστος Αβραμίδης, την ώρα μάλιστα που τραβούσε πλάνα από τις συμπλοκές.
To Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταδικάζει την απρόκλητη αστυνομική βία εναντίον πολιτών που διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία τους και απαιτεί σεβασμό στους λειτουργούς της Ενημέρωσης.
Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ ζητά για πολλοστή φορά να σταματήσει η στοχοποίηση των δημοσιογράφων και να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη καταγραφή των γεγονότων.