ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Νίκος Πεφάνης: Δεν θα πάω εγώ φυλακή για το Mega

«Παίζει» ξαφνικός θάνατος για το κανάλι

(...) Kατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της Τηλέτυπος την περασμένη Πέμπτη ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έθεσε ερωτήματα τόσο για το πού θα πάνε τα χρήματα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαιου για το ΜΕGA, όσο και γιατί εδώ και χρόνια δεν έγιναν οι περικοπές που τώρα δίνονται υποσχέσεις ότι θα προχωρήσουν. Γνώστες του παρασκηνίου των περίπλοκων σχέσεων που διαμορφώνονται γύρω από τη συνέχιση της λειτουργίας του MEGA υποστηρίζουν ότι οι συνέταιροι του Μπομπόλα αμφισβητούν το ύψος των ανοιγμάτων προς την Ανωση, αναφέροντας ότι η τελευταία, «ως αδελφή επιχείρηση χρέωνε ό,τι ήθελε». 
Στο ίδιο πλαίσιο, επιχειρηματικοί κύκλοι, σχολιάζοντας τις εξελίξεις, τόνιζαν ότι από την ιστορία του MEGA ο μεγάλος κερδισμένος όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε η πλευρά Μπόμπολα. «Αυτοί έγιναν πάμπλουτοι και έπαιρναν όλα τα έργα χρησιμοποιώντας μια ζωή τα media και ειδικά το πανίσχυρο.. 
κανάλι», υποστήριξαν. Αντιθέτως, η πλευρά Βαρδινογιάννη δεν μετείχε στις πολιτικές ισορροπίες του καναλιού, υπογράμμισαν και τόνισαν εμφατικά: «Οι Βαρδινογιάννηδες στο MEGA προέβαλλαν μόνο αγαθοεργίες, ενώ άλλοι έπαιρναν εργολαβίες».
Υπό αυτές τις συνθήκες, το άδοξο τέλος μιας ακόμη προσπάθειας να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο ενώπιον του οποίου βρίσκεται το πάλαι ποτέ θεωρούμενο ως «κανάλι της διαπλοκής» ήταν αναπόφευκτο. Οπως αναπόφευκτη ήταν και η παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου Nίκου Πεφάνη, ο οποίος, μόλις ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ., φέρεται να είπε: «Δεν θα πάω εγώ φυλακή». Καθώς, όμως, επρόκειτο για το μοναδικό εκτελεστικό μέλος της διοίκησης, η κίνηση αυτή του προερχόμενου από τον ΔΟΛ στελέχους, που ήταν και οικονομικός διευθυντής του καναλιού, δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες στη λειτουργία της επιχείρησης, στην οποία δεν υπάρχει κανείς πλέον με δικαίωμα υπογραφής ακόμη και για τρέχοντα ζητήματα.(...)

- απόσπασπασμα από εκτενές ρεπορτάζ του Γρηγόρη Τζιοβάρα στο protohema για τις δραματικές εξελίξεις στον τηλεοπτικό σταθμό Mega