ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

H γαλέρα του Mega, οι καπεταναίοι και οι... μούτσοι

Γράφει ο Θάνος Πασχάλης 

Το άλλοτε κραταιό κανάλι, και μαζί οι άνθρωποί του, οδεύουν στου Ζαλόγγου το γκρεμό.Και πως έφτασε η άλλοτε ναυαρχίδα των εμπορικών καναλιών,που στο διάβα του χρόνου κατάντησε γαλέρα, να κινδυνεύει σαν καρυδότσουφλο να πνιγεί ακόμη  σε απάνεμο λιμάνι.
Το ΜEGA το χτισαν οι άνθρωποί του και άνθρωποί του το οδηγούν στα βράχια. Κι αυτοί, οι καπεταναίοι, έχουν ονοματεπώνυμα και μερικοί  από αυτούς διαφεντεύουν ακόμη τις τύχες του. Η ανυποληψία και η αναξιοπιστία του στην κοινή γνώμη προήλθε κατά κόρον από αυτούς. Δεν χρειάζεται κανείς να ψάξει για τις ταυτότητές τους
Η κοινή γνώμη τους γνωρίζει και τους αποστρέφεται. Αν οι ίδιοι πιστεύουν ότι κρατούν το κανάλι όρθιο είναι βαθιά νυχτωμένοι, χαρακτηριστικό της έπαρσης που ακόμη τους διακατέχει. Εμφανίζονται στις ειδήσεις λες και δεν γνωρίζουν ότι χρόνια οι ίδιοι φρόντισαν να το απαξιώσουν όταν.. 
λειτουργούσαν ως ντουντούκες και γιουσουφάκια των αφεντικών παραδομένοι σε μνημονιακά κηρύγματα από άμβωνος.
Κι ας ξεβράστηκαν κάποιοι από τους καθοδηγητές. Και πλήρωσαν σκληρά την εθελοδουλεία τους. Και αυτοί συνήργησαν, όντως βασιλικότεροι του βασιλέως, στην σταδιακή καταβαράθρωση της αξιοπιστίας του καναλιού. Κι ας μέμφονται τώρα τους τωρινούς. Το MEGA δεν γκρεμίστηκε από σεισμό, αλλά από τη διάβρωση που προξένησαν στα θεμέλια του ορισμένοι-τότε και τώρα- υπέρμαχοι του αλάθητου του Πάπα.

Η ΤΙΜΗ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΤΣΟΥΣ

Αλλά πρέπει να μιλήσουμε και για τους μούτσους που στα αμπάρια της γαλέρας αγκομαχούν για να την κρατήσουν στα νερά.Αυτοί δημιούργησαν το MEGA και του έδωσαν τη λάμψη που είχε.
Οι ρεπόρτερ που έφερναν -και φέρνουν- τις ειδήσεις και όχι οι "γνωμάκηδες" των τηλεοπτικών παραθύρων. Αυτοί που νυχθημερόν, με τους τεχνικούς, αγωνιούσαν να προσθέτουν κάθε βράδυ κάτι φρέσκο και πρωτόλειο ειδησεογραφικά  και έτσι να κάνουν τη διαφορά με τα δελτία ειδήσεων των άλλων καναλιών. Οι περισσότεροι από αυτούς, ζώντας σε καθεστώς πίεσης, αποχώρησαν ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω τους. Και μένουν οι υπόλοιποι να προσπαθούν να ξεκολλήσουν το κάρο από τη λάσπη.
Αμ το κάρο κόλλησε πλέον.Και τώρα ευχή όλων να μην βυθιστεί στη λάσπη όπως τα τανκς των Γερμανών κατά την επέλασή τους στις στέπες της Ρωσίας τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο. Ούτε σαν τον Τιτανικό που ενώ το κατώτερο πλήρωμα, λοστρόμοι και μούτσοι, πάλευε να σώσει ζωές στο κατάστρωμα, οι "επιφανείς" πλοίαρχοι και αρχιπλοίαρχοι χόρευαν στο κατάστρωμα σαν μην συνέβαινε τίποτε.
Οπως και τώρα.

- από το newpost