ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

TV: κάτω κάτω και πιο κάτω, ξέπεσες πιο παρακάτω...

Το πρώτο μέρος της τηλεοπτικής σεζόν 2015-2016 οδεύει σιγά σιγά προς την ολοκλήρωσή του. Ηδη τα στελέχη των τηλεοπτικών σταθμών μετρούν κέρδη και ζημίες, έχουν καταγράψει προβλήματα και ελλείψεις στο πρόγραμμα και έχοντας κατά νου και τον ανταγωνισμό σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους που αναμένονται κατά κύριο λόγο το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου.
Ολα αυτά βέβαια αν δεν προκύψουν εν τω μεταξύ εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο καθώς η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο να προχωρήσει την αδειοδότηση περιεχομένου των καναλιών, κάτι που μπορεί να πυροδοτήσει ντόμινο εξελίξεων.
Μέχρι στιγμής πάντως ένα γενικό συμπέρασμα είναι ότι τα λεγόμενα «μεγάλα» κανάλια μπορεί να διατηρούνται στην τριάδα της κορυφής, αλλά φαίνεται να έχουν πάρει… φόρα κατηφόρα καθώς καταγράφουν σημαντικές απώλειες τηλεθεατών σε σύγκριση με πέρσι οδεύοντας ολοταχώς,.. όπως λέει και το γνωστό τραγούδι, «κάτω κάτω και πιο κάτω, ξέπεσες πιο παρακάτω...».
Αντίθετα ορισμένα από τα μέχρι τώρα αποκαλούμενα «μικρότερα» κανάλια δείχνουν σημάδια ανάκαμψης και φαίνεται να κερδίζουν έδαφος, παραμένοντας όμως σε αρκετά σημαντική απόσταση από την τριάδα κορυφής.
Με το πρώτο τετράμηνο της σεζόν να έχει ολοκληρωθεί είναι ευκαιρία να ρίξουμε μια ματιά στο τι συμβαίνει στα κανάλια στο σύνολο του προγράμματός τους, αλλά και ποια φαίνεται να είναι τα πιο ισχυρά «χαρτιά» τους από πλευράς τηλεθέασης.


- διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ του Σωτήρη Μανιάτη στην ΕφΣυν ΕΔΩ