ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Δημοσιογραφικά βραβεία

Zαχαρέα και Τρέμη ανάμεσα στους βραβευθέντες

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου έγινε το βράδυ της Τετάρτης η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων Μπότση, στο κτίριο της παλιάς Βουλής.
Στην φετινή εκδήλωση βραβεύθηκαν οι δημοσιογράφοι:
- Ελένη Βαρβιτσιώτη, για την δημοσιογραφική κάλυψη των αιματηρών εμφύλιων συγκρούσεων στην Αίγυπτο, αλλά και τις ανταποκρίσεις και τα ρεπορτάζ της από τις Βρυξέλλες στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
- Μάρα Ζαχαρέα, για την αντικειμενική παρουσίαση πολιτικών εκπομπών και δελτίων..
ειδήσεων.
- Ιωάννης Σιδηρόπουλος, μετά από πρόταση της ΕΣΗΕΜΘ για το μοντέλο αξιόπιστης διαδικτυακής δημοσιογραφίας στην περιφέρεια.
- Όλγα Τρέμη, για την πολύχρονη πορεία της στον χώρο.

Ειδικά βραβεία έλαβαν οι :
- Βραβείο κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ με χορηγό τη Βουλή των Ελλήνων «Γιάννης Φάτσης» ο Αντώνης Γαλανόπουλος για την πληρότητα κάλυψης του νομοθετικού έργου και του κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής. Βραβείο «Χρήστος Πασαλάρης» στην Κατερίνα Βλαχοδήμου για την αντικειμενική κάλυψη των εργασιών της Βουλής και την επιτυχή προβολή - ανάλυση θεμάτων της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
- Βραβείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης με χορηγό τον δήμο Αθηναίων στον Στέργιο Ζαμπάκα για την ανάδειξη θεμάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφορούν την καθημερινότητα στην Αθήνα και την Επικράτεια , στην Εφημερίδα των Συντακτών.
- Βραβεία οικονομικού ρεπορτάζ με χορηγό το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών στους δημοσιογράφους Γιώργο Παππού και Γιώργο Παπανικολάου.
- Βραβείο «Βλάσσης Σωκρατίδης» με χορηγό των Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου στον Κωνσταντίνο Καλυβά για την έκδοση της μηνιαίας εφημερίδας Γορτυνία από το 1970 μέχρι σήμερα.
- Βραβείο δημοσιογραφίας και τεχνολογίας «Γιώργος Καραγιάννης» στην Σόνια Χαϊμαντά για την ενασχόλησή της στα θέματα μετάβασης από τον έντυπο τύπο στον ψηφιακό.

Τιμητικές διακρίσεις έλαβαν:
- Η δημόσια αυστριακή τηλεόραση ORF και το Χαμόγελο του Παιδιού για την κοινωνική τους δράση.
- Η εφημερίδα Ροδιακή για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή της.
- Ο Θεόδωρος Νικολαΐδης για την πολύχρονη, μεγάλη προσφορά του στην αθλητική δημοσιογραφία.
- Ο Σωτήρης Θεολογίδης, μετά από πρόταση της ΕΣΗΕΜΘ, για τα 40 χρόνια του στην αθλητική δημοσιογραφία και το συγγραφικό του έργο.
- Η Γιώτα Αντωνοπούλου, πρόεδρος του ΔΣ του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, γιά την επιτυχημένη πορεία και το ήθος της στην δημοσιογραφία.
- Ο Ιωάννης Δημαράς, πρώην βουλευτής, για την ευδόκιμη και με ήθος παρουσία του στην δημοσιογραφία.
- Ο Γεώργιος Δόγας, για την δημοσιογραφική του πορεία ως αθλητικός και δικαστικός συντάκτης.
- Ο Γεώργιος Κωνσταντίνος Ιωαννίδης για την επί σειρά ετών δημιουργία σειρών ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικών παραγωγών με θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα.
- Ο Χριστόδουλος Αξελός, για την μεγάλη πορεία του στη δημοσιογραφία.