ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Το βίντεο ΣΥΡΙΖΑ και οι “ενσωματωμένοι χειραγωγοί”

Το ζήτημα δεν είναι το περίφημο βίντεο του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ που “στοχοποιεί” τους αναγνωρίσιμους του τηλεοπτικού αέρα, μεγαλοσχολιαστές και χειραγωγούς των πολιτών μέσα από συχνότητες που κάποτε ανήκαν στο δημόσιο ως ύψιστο αγαθό δημοσίου συμφέροντος. Το ζήτημα για εμάς δεν είναι ότι η ΕΣΗΕΑ υπερασπίστηκε τους χειραγωγούς, βγάζοντας μια “αντι”-κυβερνητική ανακοίνωση.
Το μείζον ζήτημα είναι ότι και οι δυο “αντίπαλοι” του Σαββατοκύριακου, εμφανίζονται να αναγνωρίζουν ως δημοσιογράφους στην ουσία και όχι στο όνομα, τα στελέχη εκείνα που πρωτοστάτησαν στη χειραγώγηση των Ελλήνων πολιτών όλους τους προηγούμενους μήνες. Αυτούς που επιλέγονται να έχουν τον πρώτο ρόλο στον τηλεοπτικό αέρα, όχι μόνο λόγω εμπειρίας ή ικανοτήτων ή γνώσεων ή δημοσιογραφικής επάρκειας αλλά επειδή μεταφέρουν με επιτυχία ή μικρότερη επιτυχία..
το λόγο, τις ιδέες και τους σκοπούς των συμφερόντων που εκπροσωπούν. Συμφέροντα που τους τελευταίους μήνες προωθούν την πλήρη διάλυση και καταστροφή της κοινωνίας και των πολιτών.
Είναι αντίφαση για παράδειγμα για την ΕΣΗΕΑ να υπερασπίζεται ονόματα της τηλεόρασης τα οποία πριν έξι μήνες η ίδια κατήγγειλε ως πρωτοστάτες προπαγάνδας και χειραγώγησης του ΟΧΙ του ελληνικού λαού. Είναι αντίφαση να βγάζει ανακοίνωση για τους τηλεοπτικούς αστέρες όταν στο πειθαρχικό συμβούλιο έγινε παραπομπή για 9 από αυτούς για άσκηση ανοιχτής προπαγάνδας. Και όταν συνεχίζεται η καταγραφή των αδικημάτων δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Μπορεί να κατανοούμε τους συνδικαλιστικούς εκείνους εκπροσώπους συγκεκριμένων παρατάξεων που ταυτίζονται με τα συμφέροντα των ιδιοκτητών της τηλεόρασης χωρίς κανένα όριο. Αλλά όλο το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ;
Όσο για τον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ ο απόλυτος περιορισμός της πολιτικής του μόνο στη μάχη με την “διαπλοκή” των media (και όχι όλων των media) γενικά και αφηρημένα, χωρίς ονόματα, δεν πείθει. Η χρησιμοποίηση των εικόνων τηλεοπτικών αστέρων την περίοδο που το ίδιο το κόμμα εμφανιζόταν ως υπέρμαχο του ΟΧΙ έναντι των δανειστών, απλώς μεγενθύνει υπέρμετρα στα μάτια του κόσμου την επιλογή της πλήρους υποταγής του στους δανειστές και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

- από το mediatvnews