ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

«Λευκή» απεργία ρεπόρτερ στο Mega

Βαρύτερο γίνεται από εβδομάδα σε εβδομάδα το κλίμα στο Mega. Αυτή τη φορά, αφορμή δεν ήταν μόνο τα νούμερα τηλεθέασης του κεντρικού δελτίου, που άρχισαν πάλι να παίρνουν την κάτω βόλτα, αλλά και το θέμα των πέντε δημοσιογράφων που δεν θέλησαν να υπογράψουν μειώσεις μισθών, αλλά και η διοίκηση αρνήθηκε να τους απολύσει με τη νόμιμη αποζημίωση. Πρόκειται για τους Γιώργο Σαραντάκο, Σωτήρη Τσιομπανούδη, Στέλιο Παπαπέτρου, Στρατή Αγγελή και Κωνσταντίνα Καζαντζή.
Αν και στα μέσα της εβδομάδας κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι τελικά στη Μεσογείων αποφάσισαν να τους αποζημιώσουν, το πρωί της Πέμπτης τουλάχιστον ένας από αυτούς, όταν απευθύνθηκε στη διοίκηση, πήρε την απάντηση: «Η γραμμή της επιχείρησης είναι πως δεν αποζημιώνουμε κανέναν. Αν θέλετε, φύγετε μόνοι σας». Ηδη, το «παρών» στο κανάλι συνεχίζουν να δίνουν μόνο οι..
Γιώργος Σαραντάκος και Σωτήρης Τσιομπανούδης, ενώ οι άλλοι τρεις είτε έχουν πάρει άδειες είτε έχουν αραιώσει τις παρουσίες τους σε μια μορφή «λευκής απεργίας».
Την ίδια ώρα, το «παιχνίδι» αυτό ανάμεσα στους πέντε και τη διοίκηση προκαλεί δυσφορία σε όλους τους υπόλοιπους ρεπόρτερ, οι οποίοι υπέγραψαν τις μειώσεις των μισθών τους και λένε υψηλόφωνα πως «δεν θα είμαστε εμείς τα κορόιδα που συμφωνήσαμε να μειωθούν οι μισθοί μας και οι υπόλοιποι θα μείνουν με τα χρήματα που έπαιρναν πριν».
Πάντως, το ζήτημα πρέπει να λυθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Secret» των Παραπολιτικών, υπάρχουν νομικές συμβουλές στο Mega να μην επιμείνει στη γραμμή της «μη απόλυσης», ενώ τουλάχιστον δύο από τους πέντε πιέζουν εντονότατα, καθώς έχουν ήδη προτάσεις από άλλα μέσα ενημέρωσης που τους περιμένουν.

- από ρεπορτάζ του ενθέτου «Secret» της εφημερίδας Παραπολιτικά