ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Καταδίκη Μπακατσέλου για τη μη καταβολή δεδουλευμένων

Ποινή φυλάκισης 10 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον Βασίλη Μπακατσέλο (γιο του μεγαλοβιομήχανου Αλέξανδρου Μπακατσέλου), μέχρι πρόσφατα νόμιμο εκπρόσωπο της υπό πτώχευσης εφημερίδας "Αγγελιοφόρος". Η καταδίκη αφορά τη μη καταβολή δεδουλευμένων, ύστερα από μήνυση που κατέθεσαν τον περασμένο Μάιο τέσσερις εργαζόμενοι της εφημερίδας. Θυμίζουμε ότι τότε, ο Β. Μπακατσέλος είχε συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία και είχε οριστεί δικάσιμος.
Ο επιχειρηματίας, γιος του μεγαλοβιομήχανου Αλέξανδρου Μπακατσέλου, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο..
έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο μετατρέποντας την επιβληθείσα ποινή σε χρηματική προς 25 ευρώ ημερησίως, καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του νόμου για την αναστολή της.
Από νωρίς βρέθηκαν έξω από τα δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης εργαζόμενοι της εφημερίδας, που ανάρτησαν δύο πανό, ενώ μοίρασαν σε περαστικούς το πρώτο απεργιακό τους φύλλο.
Η ιδιοκτησία της εφημερίδας πριν από λίγες μέρες κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, η οποία θα συζητηθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης στις 27 Νοεμβρίου. Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, μέχρι σήμερα οι οφειλόμενες αποδοχές αντιστοιχούν σε 8-9 μήνες.