ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Πέντε εκπομπές που δεν θέλουμε να ακούμε

 Και πέντε εκπομπές (στους ίδιους σταθμούς)
 που θέλουμε να ακούμε

Το ραδιόφωνο δεν είναι απλό πράγμα. Ούτε σύνθετο, βέβαια. Θέλει όμως τον τρόπο του. Και θέλει μεράκι και πάθος. Και πρέπει να ακολουθούνται ορισμένοι κανόνες σεβασμού προς τους ακροατές. 
 ΔΕΝ θέλουμε:
Βασίλης Χιώτης / Νότης Παπαδόπουλος
Βήμα 99,5 κάθε πρωί 10-12
Αντιραδιοφωνικοί, κάνουν εκπομπή και μιλούν σαν να βρίσκονται με μια παρέα σε έναν καφενέ. Χασκογελούν, λένε χωρατά, δεν αποκλείεται να πίνουν ταυτόχρονα και λίγο κρασάκι τσιμπώντας μεζεδάκια.
Αρης Πορτοσάλτε / Μπάμπης Παπαδημητρίου
Σκάι 100,3 κάθε πρωί 8-10
Και όσο θυμάμαι τον Αρη να είναι εξαιρετικός στους ραδιοφωνικούς μαραθώνιους του σταθμού (φωτιές, σεισμοί κ.λπ.) τόσο περισσότερο απορώ. Τότε που έβγαζε πολύωρα προγράμματα με..
ευκολία και αξιοπρέπεια. Μοιάζει πλέον σαν κάτι ηλικιωμένους που μονολογούν, σαν να μιλάει μόνος του δυνατά. Δεν είναι ραδιόφωνο αυτό.
Νίκος Ευαγγελάτος
Παραπολιτικά 90,1 κάθε πρωί 10-12
Θα σας την πω την αμαρτία μου: στην τηλεόραση μου αρέσει ο Νίκος Ευαγγελάτος. Μιλάω τεχνικά πάντα, έχει ένα άνετο και χαλαρό στυλ που τραβάει τον τηλεθεατή. Στο ραδιόφωνο όμως ηχεί απίστευτα βαρετός. Κανένα μπρίο, ούτε και τσαγανό.
Ηλίας Κανέλλης
Αθήνα 9,84 κάθε πρωί 9-10
Εκπομπή που πρέπει να διδάσκεται σε ραδιοφωνικά σεμινάρια ως αυτοτελής ενότητα με τίτλο: «Τι ακριβώς δεν πρέπει να κάνετε στο ραδιόφωνο». Από την αρχή μέχρι και το τέλος, θα έλεγα.
Κάτια Μακρή
Realfm 97,8 κάθε μεσημέρι 12-1
Μέτριες, μετριότατες, καταστάσεις και μάλιστα σε μία ώρα που αποτελεί prime time για τα FM. Μία συνέντευξη, δύο-τρία σχόλια με γελάκια, ένας διαγωνισμός και περάσαμε μία ευχάριστη ώρα.

- πηγή: e-tetradio.gr

ΘΕΛΟΥΜΕ:
Αφροδίτη Γραμμέλη / Κοσμάς Βίδος
Βήμα 99,5 κάθε μεσημέρι 3-4
Εξυπνο χιούμορ, πιο ανάλαφρη διάθεση και θεματολογία, αλληλοσυμπληρώνονται στο μικρόφωνο. Ιδανικοί εκείνη την ώρα για αποφόρτιση από τα πολιτικά.
Κώστας Βαϊμάκης / Μάκης Παπασημακόπουλος
Σκάι 100,3 κάθε μεσημέρι 3-5
Αθλητικά (και όχι μόνο) με άποψη και χιούμορ και, το κυριότερο, σε πιο ροκ φάση.
Σεραφείμ Κοτρώτσος
Παραπολιτικά 90,1 κάθε πρωί 9-11
Φωνακλάς στο μικρόφωνο, κάνει εκπομπή που κρατάει τον ακροατή στη συχνότητα. Είναι ραδιοφωνικός τύπος, του ταιριάζουν τα FM.
Τζίνα Μοσχολιού
Αθήνα 9,84 κάθε μεσημέρι 1-2
Κοπτοραπτική με δηλώσεις πολιτικών και σχολιασμός (ο οποίος ωστόσο θέλει περισσότερη προετοιμασία). «Εξυπνη» φωνή.
Ελληνοφρένεια
Realfm 97,8 κάθε μεσημέρι 1-2
Πάντοτε καλή, γνωστό αυτό, εύκολη η αποστολή της όμως πλέον: η νέα κυβέρνηση της προσφέρει άφθονο υλικό.
- πηγή: e-tetradio (efsyn)