ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Πήραμε τα βουνά!..

Αντάρτικα εν έτει 2015 στο ΜΕΤΡΟ Ιουλίου
(ΔΥΟ BINTEO)

Το περιοδικό ΜΕΤΡΟ κυκλοφόρησε και μαζί με αυτό και το cd "Πήραμε τα βουνά - Αντάρτικα εν έτει 2015" με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων της ελληνικής μουσικής όπως οι Ελένη Βιτάλη, Στάθης Δρογώσης, Κώστας Θωμαΐδης, Κίτρινα Ποδήλατα, Στέλιος Μαγαλιός, Αφροδίτη Μάνου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Μπάμπης Στόκας.
Με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από το θάνατο του Άρη Βελουχιώτη, ακούστε το τραγούδι "Το τραγούδι του Άρη" και δείτε και το video με τη φωνή του Μπάμπη Στόκα σε στίχους της Ναυσικάς Φλέγκα - Παπαδάκη και σε μουσική του Αλέκου Ξένου. Η διασκευή είναι των Γιάννη Σακκέτου και Χρήστου Κιτσαντά. Παίζει το συγκρότημα "Sober on tuxedos". Διεύθυνση παραγωγής η Μαρία Παναγιώτου και ο Σπύρος Οικονομάκος.


Διαβάστε ακόμα στο Μετρό
• «Κανένα έθνος δεν συναρτά την ύπαρξή του από ένα νόμισμα». Ο υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, μιλάει για την ευρωζώνη και τη θέση της Ελλάδας στη νομισματική ένωση, το ρόλο του υπουργείου στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας, για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιάνη Βαρουφάκη.
• Θυσιάζουν την Αυλίδα στον βωμό του χρήματος. Διαβάστε το ρεπορτάζ για το πώς μνημεία, περιβάλλον και κάτοικοι έρχονται αντιμέτωποι με τη βαριά βιομηχανία και τα μεγάλα συμφέροντα.
Τσιμεντώνουν την Ακαδημία Πλάτωνος, με τις... ευλογίες Καμίνη, Σγουρού και με τις πλάτες της Blackrock. Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ με όλο το παρασκήνιο των fast track αποφάσεων που καταπατούν αρχαιολογικούς χώρους και πράσινο.
Το ΜΕΤΡΟ συναντήθηκε με την Κατίνα Τέντα Λατίφη, μια γνήσια αντάρτισσα που είδε τη ζωή της να καταστρέφεται, έζησε την εξορία και πολέμησε με τον ΔΣΕ στο Βίτσι και τον Γράμμο. Εκεί, στο σημείο που οι ναπάλμ έκαιγαν ζωντανούς τους έλληνες μαχητές, ηχογράφησε, πριν από 8 χρόνια, το «Απόψε θα πλαγιάσουμε». Το τραγούδι κυκλοφορεί μαζί με τα Αντάρτικα του ΜΕΤΡΟ, ενώ η ίδια μιλάει στο περιοδικό για τη ζωή της, τον αγώνα της, τη σημασία αυτών των τραγουδιών αλλά και για το πώς έχει αλλάξει η έννοια της Αριστεράς σήμερα.