ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Καμπάνια ζωής...

...από το περιοδικό ΜΕΤΡΟ και το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ)

Το περιοδικό ΜΕΤΡΟ, σε συνεργασία με το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) - «Χάρισε Ζωή», προσφέρει στους αναγνώστες του την ευκαιρία να σώσουν τη ζωή ενός συνανθρώπου τους. Δίνοντας λίγο σάλιο, και -αν μετέπειτα χρειαστεί- λίγο αίμα, μπορείτε να χαρίσετε ζωή σε κάποιον που πάσχει από λευχαιμία. Η μεταμόσχευση μυελού των οστών, ή αλλιώς αιμοποιητικών κυττάρων, είναι η μόνη ευκαιρία για έναν ασθενή να ξεφύγει οριστικά από τη νόσο. Χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά διαγιγνώσκονται με την ασθένεια και βασίζουν τις ελπίδες τους σε έναν συμβατό δότη, έναν από εμάς.
Το ΜΕΤΡΟ πήρε την πρωτοβουλία να εφοδιάσει τους αναγνώστες του με όλα τα απαραίτητα.
Μαζί με το 7ο τεύχος του περιοδικού, θα βρείτε ένα ζευγάρι αποστειρωμένες μπατονέτες καθώς..   και  μια αίτηση εγγραφής εθελοντή δότη. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να συλλέξετε λίγο σάλιο με τις μπατονέτες και να αποστείλετε το δείγμα μαζί με την αίτηση, συμπληρωμένη, στο ΚΕΔΜΟΠ - «Χάρισε Ζωή». Από εκεί και έπειτα είστε ένας εν δυνάμει δωρητής, που σημαίνει ότι όταν βρεθείτε συμβατός με κάποιον ασθενή, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο, θα έχετε την ευκαιρία να του δώσετε ελπίδα και ζωή, ξοδεύοντας μονάχα λίγο από τον χρόνο σας και λίγο από το αίμα σας.
Ακόμη, στο εκτενές άρθρο του 7ου τεύχους, το ΜΕΤΡΟ απαντάει σε όλα τα ερωτήματα που εύκολα μπορεί κάποιος να θέσει για την διαδικασία και το αποτέλεσμα αυτής, τόσο από την πλευρά των δοτών, όσο και από αυτή των ασθενών. Τέλος, διαβάστε τις συγκλονιστικές μαρτυρίες ανθρώπων που έγιναν δωρητές και χάρισαν ζωή, αλλά και ανθρώπων που χωρίς την μεταμόσχευση δεν θα βρίσκονταν σήμερα μαζί μας.