ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Πέθανε ο Σωτήρης Σβανάς του ThePressProject

Σε ηλικία 36 ετών έφυγε από τη ζωή μετά από από οξύ έμφραγμα, ο δημοσιογράφος Σωτήρης Σβανάς. Ο Σωτήρης Σβανάς, αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας The Press Project, ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού 2,5 χρονών. Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο στις 12.30 στο νεκροταφείο Ζωγράφου. Αντί στεφάνου η σύζυγός του εξέφρασε την επιθυμία να δοθούν τα χρήματα στο Κοινωνικό Ιατρείο Ν.Φιλαδέλφειας.
H Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) με ανακοίνωσή της αποχαιρέτισε τον δημοσιογράφο:
«Το Διοι­κη­τικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ με οδύνη ανα­κοι­νώ­νει την απώ­λεια ενός άξιου συνα­δέλ­φου, Σωτήρη Σβανά, ο οποίος χάθηκε σε ηλι­κία μόλις 36 ετών. Γεν­νη­μέ­νος το 1979, στρα­τεύ­τηκε στο κίνημα από τα φοι­τη­τικά του χρό­νια στη φιλοσοφική, ως δρα­στή­ριο μέλος του συλ­λό­γου φοι­τη­τών. Μετά το Πανεπιστήμιο θα στρα­φεί στο χώρο της..
δημο­σιο­γρα­φίας, ως διορ­θω­τής αρχικά, μεταξύ άλλων στα περιο­δικά Κουίζ, Σάββατο και Γρί­φος, και τα τελευ­ταία χρό­νια ως αρχι­συ­ντά­κτης στην ιστο­σε­λίδα thepressproject.gr. Είχε ενεργό δράση στην ΕΣΠΗΤ ως μέλος της από το 2007, ενώ συμ­με­τείχε πολ­λές φορές ως υπο­ψή­φιος με το ψηφο­δέλ­τιο της Αρι­στε­ρής Πρωτοβουλίας ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ σε αρχαι­ρε­σίες της Ένω­σης. Πάντα ανή­συ­χος, δρα­στή­ριος, δημιουρ­γι­κός, στρα­τευ­μέ­νος στον αγώνα για μια άλλη, πιο δίκαιη κοι­νω­νία, ο Σωτήρης έφυγε και είναι για όλες και όλους μας δύσκολο να το πιστέ­ψουμε. Το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ εκφρά­ζει τα θερμά του συλ­λυ­πη­τή­ρια στη σύντροφο της ζωής του Χρυσούλα Παπαγεωργίου και το γιο τους Ορέ­στη».
Ο Κώστας Εφήμερος έγραψε στην ιστοσελίδα ThePressProject για τον αιφνίδιο θάνατο του Σωτήρη Σβανά:
«Αν μας παρακολουθείτε δεν θα βλέπατε συχνά το όνομα του Σωτήρη αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τον διαβάζατε καθημερινά. Σχεδόν όλα τα πρωτοσέλιδα μας, η καθημερινή σας ενημέρωση, η επιλογή των ειδήσεων για το ThePressProject γινόταν είτε από αυτόν είτε υπό τις οδηγίες του. Ήταν ο συνεκτικός μας κρίκος με την πραγματικότητα. Ήταν ο άνθρωπος μας και επειδή δεν τον ενδιέφερε ποτέ να υπογράψει τα κείμενα του αλλά αντίθετα τον ενδιέφεραν πάρα πολύ τα συμφέροντά σας ήταν και ο δικός σας άνθρωπος.
Ο 36χρονος Σωτήρης αφήνει πίσω του ένα παιδί 2,5 χρονών και μια υπέροχη γυναίκα να τα βγάλουν πέρα στον κόσμο που προσπάθησε να βελτιώσει. Είναι τώρα η οικογένειά μας. Δεν θα αφήσουμε τον μικρό Ορέστη να μεγαλώσει χωρίς να είμαστε δίπλα του για να του μάθουμε πόσο σημαντικός ήταν ο πατέρας του.
Γιατί εκτός από εμάς που φωνάζουμε και προκαλούμε φασαρία υπάρχουν στη ζωή και άνθρωποι πιο εργατικοί, πιο συγκεντρωμένοι και σίγουρα πιο αποτελεσματικοί και ο Σωτήρης ήταν ένας από αυτούς.
Όλοι εδώ στο ThePressProject είμαστε συγκλονισμένοι. Για τις επόμενες ώρες η σελίδα δεν θα λειτουργεί ή τουλάχιστον δεν θα λειτουργεί κανονικά. Ζητάμε την κατανόησή σας και το χρόνο να θρηνήσουμε για την απώλειά μας. Όλων μας».
.