ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Προς αποκλειστική εργασία στα δημόσια ΜΜΕ

** Η ρύθμιση αποκλειστικής εργασίας που θα ισχύσει στη νέα ΕΡΤ εξετάζεται να εφαρμοστεί και στα άλλα Μέσα δημοσίου συμφέροντος, το ΑΠΕ και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, όπου έχει αρχίσει ήδη η αναδιοργάνωση της λειτουργίας τους. Στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης θα φτιαχτεί νέο Οργανόγραμμα και Κανονισμός, ενώ θα αξιολογηθεί και το προσωπικό. Στο πλαίσιο αυτό συζητείται και η εφαρμογή της ρύθμισης της αποκλειστικής εργασίας.

** Το αραβικό ενημερωτικό δίκτυο Al Jazeera βρίσκεται, μέσω Κύπρου, σε συζητήσεις για την απόκτηση ελληνικού καναλιού εθνικής εμβέλειας! Οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό και θεωρείται εφικτή η επίτευξη συμφωνίας. Για τον συγκεκριμένο σταθμό είχε υπάρξει.. ενδιαφέρον και από τις ΗΠΑ. Η μεταβίβαση φαίνεται να είναι σε γνώση της κυβέρνησης, που μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη μίλησε για την είσοδο ξένων επενδυτών στα ΜΜΕ της Ελλάδας.

** Με μια σημαντική αποκάλυψη κυκλοφόρησε το “HOT DOC”.  Το περιοδικό δημοσιεύει το σχέδιο της απόφασης που  είχε λάβει η πρώην υπουργός Επικρατείας, Σοφία Βούλτεψη, για την είσπραξη των τελών του 2014 από τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Για άγνωστους λόγους η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, “πάγωσε” την είσπραξη των τελών επί των συχνοτήτων και για το 2014 που είχε οριστεί στο 2% επί των ακαθαρίστων εσόδων.

- από τις typologies