ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Το δάνειο είχε σκοπό να σώσει τις Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες και όχι την Ελλάδα..

ΒΙΝΤΕΟ με την ομιλια του Ερικ Τουσέν στη Βουλή

«Όλα τα μέλη του ΔΝΤ γνώριζαν πως το δάνειο προς τους Ελληνες είχε σκοπό να σώσει τις Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες και όχι την Ελλάδα», είπε ο Ερίκ Τουσέν μιλώντας το Σάββατο στη Βουλή. Ο Βέλγος καθηγητής που στηρίζει την πρωτοβουλία της Βουλής για τη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους, είπε ότι στόχος της επιτροπής είναι να εξεταστεί ποιο από το τμήμα του ελληνικού χρέους είναι απεχθές και μη βιώσιμο.
Αθέμιτο χρέος, είπε ο καθηγητής, είναι αυτό το κομμάτι του χρέους που δημιουργήθηκε χωρίς να λάβει υπόψη το δημόσιο συμφέρον αλλά για να στηρίξει μία μικρή προνομιούχα μειοψηφία. Το.. παράνομο χρέος είναι το χρέος που δημιουργήθηκε κατά παράβαση του συνταγματικού συστήματος.
Το απεχθές είναι το χρέος που παραχωρήθηκε με όρους που παραβιάζουν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών
 Το μη βιώσιμο χρέος είναι αυτό που μπορεί να πληρωθεί μόνο με δραματικές συνέπειες για τους πολίτες, όπως η υποβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης, παιδείας, υγειονομικής περίθαλψης και αύξηση της ανεργίας.
«Το ελληνικό χρέος πριν την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο το 2009 ήταν 113% του ΑΕΠ και με την παρέμβαση του ΔΝΤ και της Ευρώπης το χρέος έφθασε στο 175% του ΑΕΠ το 2014», είπε ο Ερίκ Τουσέν. τονίζοντας: «Ο λογιστικός έλεγχος θα αναλύσει τη νομιμότητα της διαδικασίας του μνηνονίου. Θα ερευνηθούν μεταξύ άλλων και οι όροι των δανείων».