ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Πέθανε η δημοσιογράφος Παρασκευή Κατημερτζή

Πέθανε σε ηλικία 65 ετών η δημοσιογράφος Παρασκευή Κατημερτζή, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Η Παρασκευή Κατημερτζή που διακρίθηκε στο πολιτιστικό ρεπορτάζ και ειδικά στο αρχαιολογικό, γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Σχολή Δημοσιογραφίας Όμηρος και στη Δημόσια Σχολή Ξεναγών και  εργάστηκε επί σειρά ετών ως ξεναγός καθώς μιλούσε τέσσερις ξένες γλώσσες: αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά και γαλλικά.
Μπήκε στον χώρο της δημοσιογραφίας το 1979 στην εφημερίδα Ελεύθερη Γνώμη και εν συνεχεία το 1980 στην Αυγή, ενώ στα μέσα της δεκαετίας του '80 εντάχθηκε στο δυναμικό της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ από όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2009.
Δήλωση για την απώλεια της Παρασκευής Κατημερτζή έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης:..
«Με θλίψη πληροφορήθηκα μόλις το δυσάρεστο νέο του θανάτου της Παρασκευής Κατημερτζή. Υπήρξε πολιτιστική συντάκτρια με μεγάλη ευσυνειδησία και πάθος, μετρ του αρχαιολογικού ρεπορτάζ, ανήσυχο πνεύμα με ιδιαίτερη δημοσιογραφική ματιά και αγάπη για την πολιτιστική κληρονομιά. Πολυγραφότατη, άφησε πίσω της πλούσιο δημοσιογραφικό και συγγραφικό έργο που αποτύπωσε την Ελλάδα μέσα από τα μάτια ενός μορφωμένου και ευαίσθητου ανθρώπου. Η δημοσιογραφική οικογένεια έχασε μια πολυαγαπημένη συνάδελφο. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».