ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι για τον ΕΔΟΕΑΠ

Aπό την παράταξη Ενωμένοι Δημοσιογράφοι της ΕΣΗΕΑ λάβαμε mail σχετικά με την αναστάτωση που δημιουργήθηκε για την σύγκληση (προσέξτε πως το γράφετε) του Διοικητικού Συμβουλίου. Στην ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν: 
"Σταματείστε τα παιχνίδια σε βάρος του ΕΔΟΕΑΠ
Σε ένα απέραντο φρενοκομείο μετατρέπεται ο ΕΔΟΕΑΠ. Την ώρα που ο Οργανισμός κινδυνεύει, ακόμη και η σύγκληση του ΔΣ αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης. Με αφορμή το γεγονός ότι για πρώτη φορά από το 1968 – οπότε και λειτούργησε ο ΕΔΟΕΑΠ- ο πλειοψηφών σύμβουλος δεν προέρχεται από την ΕΣΗΕΑ αλλά από την ΕΠΗΕΑ, συγκαλούνται αύριο,.. Τρίτη 24 Μαρτίου, δύο διαφορετικά συμβούλια:
Το ένα συγκαλείται από τον κ. Τάτση της ΕΠΗΕΑ ο οποίος εξελέγη με 690 ψήφους, για ώρα 12.00 μμ. Η επιστολή σύγκλησης του ΔΣ εστάλη την περασμένη Πέμπτη.
Το δεύτερο , για τις 10.30 π.μ., από την κ. Πόπη Χριστοδουλίδου, η οποία με 644 ψήφους, πλειοψήφησε στις εκλογές της πλειοψηφούσας Ένωσης- μέλους του ΕΔΟΕΑΠ, της ΕΣΗΕΑ. Η κα Χριστοδουλίδου έστειλε την πρόσκληση σήμερα το πρωί επισυνάπτοντας μάλιστα σχετική γνωμοδότηση εργατολόγου που ειδικεύεται σε θέματα εκπροσώπησης των υπαλλήλων του Λιμενικού Σώματος. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική πρόσκληση της κας Χριστοδουλίδου σύγκλησης του ΔΣ για την περασμένη Παρασκευή την ημέρα που γινόταν επανακαταμέτρηση των ψήφων στην ΕΣΗΕΑ μετά από σχετικό αίτημα.
Οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι λειτουργώντας ως δύναμη υπευθυνότητας, από την περασμένη Παρασκευή ζήτησαν γραπτή γνωμοδότηση από τη Νομική Υπηρεσία του ΕΔΟΕΑΠ, για το ποιός έχει το δικαίωμα σύγκλισης του ΔΣ, με αφορμή την πρόσκληση που είχε αποστείλει ο κ. Τάτσης εικοσιτέσσερις ώρες πριν . Ενημερώνουμε δε τους συναδέλφους ότι όποια και αν είναι γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του ΕΔΟΕΑΠ, δεν θα ακολουθήσουμε τα παιγνίδια που παίζονται σε βάρος του Ταμείου μας.
Οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι δεν αμφισβητούν το δικαίωμα του πρώτου σε ψήφους συμβούλου της ΕΣΗΕΑ στον ΕΔΟΕΑΠ να εκλέγεται πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού.
Ο ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να αποκτήσει Πρόεδρο τώρα καθώς το ζήτημα είναι η χάραξη πολιτικής που θα οδηγήσει στη διάσωση του Οργανισμού και όχι ποιος θα καθίσει στην προεδρική καρέκλα.
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ"