ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

Στα 311 δισ. ευρώ οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα

«Βόμβα» κατά των Γερμανών το πόρισμα για το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις.
Τα 300 δισ. ευρώ φτάνει το ποσό που χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα για τις πολεμικές αποζημιώσεις ενώ 11 δισ. είναι τα οφειλόμενα από το κατοχικό δάνειο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Κυριακάτικη Δημοκρατία». Aυτό το ποσό θα διεκδικήσει τελικά η Ελλάδα για πολεμικές επανορθώσεις και αναγκαστικά δάνεια (στα χρόνια της Κατοχής) από τη Γερμανία.
Το σχετικό, απόρρητο πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, την οποία είχε συστήσει ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, παραδόθηκε στις αρχές Ιανουαρίου στο υπουργείο Οικονομικών και κατόπιν διαβιβάστηκε στον τότε υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Εκείνος με τη σειρά του το διαβίβασε στον πρόεδρο..  του Νομικού Συμβουλίου του  Κράτους απ' όπου αναμένεται πλέον η γνωμοδότηση της Ολομέλειας.
"Στις 19 Ιανουαρίου ο κ. υπουργός των Οικονομικών μού διαβίβασε το απόρρητο πόρισμα της ομάδας εργασίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την αποτίμηση των αξιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου" είχε ανακοινώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών.
Λίγες ημέρες αργότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο τέως υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε ότι το ποσό που οφείλει η Γερμανία στη χώρας μας είναι κολοσσιαίο. "Τα ποσά τα οποία καταγράφει το Γενικό Λογιστήριο είναι κολοσσιαία. Όχι για το δάνειο. Για το δάνειο είναι μικρά, για τις αποζημιώσεις είναι πολύ μεγάλα" είπε χαρακτηριστικά.