ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Λουκέτο σε δύο ακόμη εφημερίδες

Με μοντέλο την παράγκα της κυβέρνησης στο ραδιομέγαρο, ετοιμάζεται η τελική έφοδος των βαρόνων στα ρέστα από μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, με την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να βάζει πλάτη με την εκκωφαντική σιωπή της.
Οι αγορές παίζουν το τελευταίο τους χαρτί με την πολιτική στο βούρκο, ενώ καναλάρχες και εκδοτικά συγκροτήματα δεν χάνουν την ευκαιρία και κινούνται στα ίχνη του «μαύρου» στην ΕΡΤ, για να φάνε τις αποζημιώσεις και τα δεδουλευμένα του κλάδου.
Και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, πάνω από 18 μήνες εξακολουθούν να αγωνιούν και να περιμένουν τα δεδουλευμένα τους του 2010 και του 2012-13
Με το λοκ-άουτ μαϊμού της "Τρίτης Όψης", η "Ελευθεροτυπία" δεν είναι στα περίπτερα και οι εργαζόμενοι στο δρόμο, χωρίς δώρο για τα Χριστούγεννα.
Ο ΔΟΛ έκλεισε μετά από 37 χρόνια και το γραφείο Β. Ελλάδος.
Στον "Πήγασο" οι δημοσιογράφοι με ενάμιση μισθό μέσα, κρατάνε μόνοι τους εκεί την ψαλίδα, με..  την απόφαση τους για απεργία.
Στον "Αγγελιοφόρο" της Θεσσαλονίκης οι εργαζόμενοι αγωνιούν επίσης για την επόμενη μέρα.
Στα διαδικτυακά οι απολύσεις πέφτουν σαν την βροχή χρονιάρες μέρες.
Σε πολλές αθλητικές εφημερίδες δεν παίρνουν ούτε έναντι.
Η προεδρική εκλογή ή το αποτέλεσμα που θα βγει από τις κάλπες που έρχονται, είναι το στοίχημα της ιδιοκτησίας σε δύο παραδοσιακά καθημερινά φύλα, που τα έχει φέρει κοντά στο λουκέτο.
Οι διευθυντές τους πάντως, αφού έκαναν την βρώμικη δουλειά με τις ομαδικές απολύσεις, πήραν το πακέτο τους και την κάνουν από τώρα.
- από ανακοίνωση της ΚΕΔ (Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων)