ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Σύλληψη Μπακατσέλου, υπό κατάρρευση ο «Αγγελιοφόρος»

Δεν κατέβαλε το δώρο Χριστουγέννων στους 125 απλήρωτους εργαζόμενους της εφημερίδας

Συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη ο επιχειρηματίας Βασίλειος Μπακατσέλος, γιος του γνωστού βιομήχανου και εκδότη Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου, επειδή δεν κατέβαλε εμπροθέσμως, όπως ορίζει ο νόμος, το δώρο Χριστουγέννων του τρέχοντος έτους στους 125 απλήρωτους εργαζόμενους του «Αγγελιοφόρου».
Τον Β. Μπακατσέλο συνέλαβαν, όπως γράφει το agelioforoum, με τη διαδικασία του αυτοφώρου άνδρες του αστυνομικού τμήματος της πλατείας Δημοκρατίας, κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα υπηρεσίας. Παράλληλα, αναζητήθηκε προς σύλληψη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, και ο εκδότης Αλέξανδρος Κ. Μπακατσέλος, ο οποίος θεωρείται πως επίσης φέρει ποινική ευθύνη για.. τη μη καταβολή του δώρου εορτών.
Η εισαγγελική εντολή για τη σύλληψη του Βασίλειου Μπακατσέλου δόθηκε έπειτα από μηνυτήρια αναφορά του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για λογαριασμό του συνόλου του προσωπικού της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, της ανώνυμης εταιρίας που εκδίδει τις εφημερίδες «Αγγελιοφόρος», «Αγγελιοφόρος της Κυριακής» και σειρά άλλων εντύπων.
Το εκδοτικό συγκρότημα του «Αγγελιοφόρου», σύμφωνα με το agelioforum,  παρουσιάζει εικόνα διάλυσης και η αυριανή έκδοσή του, εφόσον τελικώς καταστεί δυνατόν να ολοκληρωθεί, ίσως να είναι και η τελευταία. Πολλοί υπάλληλοι, κυρίως του τεχνικού τμήματος, κατέρχονται σε επίσχεση εργασίας, ενώ αρκετοί άλλοι έχουν ασκήσει αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, διεκδικώντας την καταβολή των μισθών τους.